Umiliţi în Parlament

Umiliţi în Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care au urmărit transmisia în direct a dezbaterii şi votului moţiunii au remarcat, cu siguranţă, puternica galerie a pensionarilor cunoscuţi deja de la repetatele mişcări de protest.

Este vorba de un grup format din 17 pensionari, printre care liderul Asociaţiei Pensionarilor din România – 2007 Galaţi, Constantin Ciucă şi liderul Asociaţiei Europensionarilor, Cristea Toader, care s-a aflat în plenul Parlamentului.

Meritul de a fi pătruns în „cazemata” Casei Poporului le aparţine deopotrivă deputaţilor Bogdan Ciucă şi Florin Pâslaru.

De trei ori pensionarii au fost siliţi să părăsească sala, să coboare zeci de scări şi să urce înapoi. De ce? Pensionarii au fost alungaţi în urma intervenţiilor deputatului PDL Mircea Toader şi reprimiţi în sala de plen cu sprijinul deputaţilor Pâslaru şi Ciucă.

„Domnul Toader a vorbit la birourile celor două Camere să fim daţi afară nu numai de la balcon, dar şi din Parlament. Am fost mutaţi de la etajul doi al sălii de plen la etajul unu şi pentru că strigam prea tare «Hoţii!» în apropierea grupului PDL ne-au mai dat o dată afară. Acum suntem într-un colţ de unde putem vedea şi mai bine cum votează”.

„Deşi am urcat şi coborât atâtea trepte, nu suntem obosiţi. Luptăm pentru drepturile noastre. Sunt în stare să cad din picioare pe trepte şi tot nu plec”, ne-a declarat Constantin Ciucă.

Intervenţiile lui Toader au fost confirmate ironic şi de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care, într-un moment în care sala era deosebit de zgomotoasă i s-a adresat liderului PDL Galaţi. „Domnu’ Toader, să nu-mi cereţi să evacuez sala”.

Dezamăgirea a cuprins iute grupul gălăţean de îndată ce s-a anunţat rezultatul votului.

„Cu câteva voturi n-a trecut moţiunea! Parlamentarii Axenie, Toader, Boldea şi Necula au votat ca să ni se taie pensiile. Să le fie ruşine! Vom picheta sediul partidului de guvernământ”, ne-a declarat Constantin Ciucă.

Liderul are de gând să meargă cu protestul mai departe: greva foamei la Parlamentul European, împreună cu alţi doi colegi.

Citit 1383 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.