Contract de peste 40 de milioane de lei pentru reparaţii şi regenerare urbană în trei cartiere
Foto: Anca Melinte

Contract de peste 40 de milioane de lei pentru reparaţii şi regenerare urbană în trei cartiere
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru a doua oară, Primăria Galaţi caută constructori care să execute, timp de patru ani, lucrări de refacere a sistemului rutier şi de regenerare urbană interioară în cartierele Mazepa I, Mazepa II şi Ţiglina I. Valoarea estimată a contractul scos la licitaţie se ridică la 40.021.690 de lei fără TVA, cu aproape 7 milioane de lei mai mare decât la procedura anterioară, care a fost anulată.

Nu mai puţin de trei asocieri Tancrad - Dreams Riviera - Citadina 98, Assfalti Roads ACM - Costruzioni Generali Sud şi Alitec Solution - SMB Industrial Plant - Gendav s-au luptat, anul trecut, pentru contractul de „Refacere sistem rutier și regenerare urbană cartierele Mazepa I, Mazepa II şi Tiglina I”, în valoare de 33.075.487 de lei. Numai că procedura a fost anulată la finele lunii septembrie 2021, după ce autorităţile au ajuns la concluzia că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”. Cel puţin aşa se precizează în datele Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

O nouă licitaţie deschisă, pentru acelaşi obiectiv – lucrări în interiorul cartierelor Mazepa I, II şi Ţiglina I a fost lansată de Primăria Galaţi. Valoarea estimată a contractului este de 40.021.690 de lei fără TVA din care: pentru Mazepa I - 11.844.781 lei fără TVA, pentru Mazepa II - 10.334.036 de lei fără TVA, iar pentru Ţiglina I - 17.842.872 de lei fără TVA.

Ofertele sunt aşteptate până pe 2 martie 2022, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Durata contractului va fi de 48 de luni, în care ar urma să fie executate: lucrări de reparaţie a parcărilor existente (şi extinderea acestora, acolo unde spaţiul permite), realizarea de parcări noi inclusiv prin demolarea construcţiilor cu caracter provizoriu precum garaje şi chioşcuri, amenajarea de parcări ecologice acolo unde spaţiul permite, dar şi racorduri electrice pentru staţiile de încărcare vehicule electrice şi hibrid.

De asemenea, sunt cuprinse: resistematizare rutieră prin realizarea unor sensuri unice, lucrări de reparaţie şi întreţinere a suprafeţei carosabile, a trotuarelor şi aleilor pietonale, înlocuirea bordurilor mari şi mici, marcaje şi semnalizare rutieră pentru zonele executate, dar şi reparaţia şi întreținerea spaţiilor verzi.

Citit 4607 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.