Plaja "Dunărea", pusă în pericol de taluzul degradat (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Plaja "Dunărea", pusă în pericol de taluzul degradat (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Nu mai puţin de 450.000 de lei fără TVA reprezintă valoarea contractului de lucrări necesare pentru a pune în siguranţă taluzul Plajei ”Dunărea”, în zona Turnului de Televiziune.

„Din cauza condiţiilor atmosferice vară-iarnă, taluzul din partea de vest a Plajei „Dunărea” lângă scările de la Turnul de Televiziune, pe partea dreaptă a sensului de coborâre, a suferit degradări care pot pune în pericol stabilitatea terenului”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice lansate pe portalul Primăriei. Noi am remarcat că nici terenul de sub scări nu pare foarte sigur, iar una dintre rigole s-a rupt şi prăbuşit. La fel şi unul dintre panourile care promovau atracţiile estivale ale Plajei „Dunărea”.

Lucrările ar urma să fie realizate în 60 de zile şi se împart în două categorii. Pe de o parte, sunt lucrări care să oprească eroziunea taluzului: geocelule umplute cu pământ preînsămânţat cu plante perene cu rădăcini adânci şi creştere rapidă. Vegetaţia de pe întregul versant are ca scop consumarea apei de infiltrare înainte ca aceasta să ajungă la suprafeţele cu potenţial de alunecare. Pe de altă parte, pentru combaterea eroziunii la suprafaţă, se cer lucrări de uniformizare a suprafeţei terenurilor în pantă, de modelare, nivelare, terasări, care combat producerea de şiroaie şi ravene, reducând concentrarea scurgerilor superficiale. Suprafaţa afectată de lucrări este de aproximativ 1.500 mp.

Rămâne de văzut cât de repede va găsi primăria constructori. Criteriul de atribuire a contractului este ”preţul cel mai scăzut”.

 

Citit 9752 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.