Studii pentru modernizarea şi extinderea Patinoarului Galaţi. Se caută proiectanţi
Foto: Marian Calestru

Studii pentru modernizarea şi extinderea Patinoarului Galaţi. Se caută proiectanţi
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Pentru modernizarea și extinderea Patinoarului, Primăria Galaţi caută proiectanţi care să realizeze un studiu acustic și luminotehnic, un studiu privind energii alternative și scenariu  de securitate la incendiu şi un studiu de trafic. Ofertele sunt aşteptate până pe 21 februarie 2022, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Despre nevoia de modernizare şi extindere a Patinoarului se vorbeşte încă din mandatul primarului Marius Stan, timp în care s-au tot făcut, refăcut şi actualizat documentaţii. Este o realitate faptul că baza sportivă s-a deteriorat în timp, prezintă disfuncţionalităţi care se răsfrâng asupra desfăşurării în bune condiţii a activităţii sportive. Vestea bună este că Patinoarul este propus pentru reabilitare cu finanţare prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Prin proiect sunt propuse lucrări de extindere prin construirea unui corp nou, de circa 2.500 mp, şi modernizarea corpului vechi, astfel încât în sala polivalentă să se desfăşoare activităţi multiple - patinoar, sporturi diverse, inclusiv hochei, spectacole, evenimente”, se arată în documentaţia achiziţiilor publice.

CNI a solicitat studii suplimentare, care nu au fost realizate în cadrul documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul ”Modernizare și extindere Patinoar”. Iată de ce Primăria caută acum proiectanţi care să realizeze: studiu energii alternative și scenariu de securitate la incendiu – cu o valoare estimată de 35.000 de lei, studiu acustic și luminotehnic – valoare estimată 10.000 de lei şi studiu de trafic – în valoare estimată de 8.000 de lei.

Citit 4596 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.