Canalizări înfundate și capace furate în Valea Orașului. UNDE SUNĂM ÎN CAZ DE NEVOIE

Canalizări înfundate și capace furate în Valea Orașului. UNDE SUNĂM ÎN CAZ DE NEVOIE
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipele Departamentului Canalizare din cadrul Apă Canal Galați au efectuat intervenții în zona Gară – Port. S-au desfundat canalizări, s-au curățat grătare și au fost înlocuite capacele de canalizare furate, informează compania.

În acest context, Apă Canal reamintește câteva reguli simple menite să asigure buna funcționare a celor 531 km de rețea de canalizare din municipiul Galați. „În cazul rețelei interioare de canalizare, să aveţi în vedere că vasul de WC nu este coş de gunoi! Niciodată să nu aruncaţi în el resturi alimentare sau orice fel de deşeuri solide. Odorizantele sau jucăriile copiilor scăpate accidental în el trebuie îndepărtate! Mortarul rămas neutilizat în cursul lucrărilor de construcţii sau de renovare a locuinţei nu are ce căuta în vasul de WC! Cel mai mare duşman al conductelor interioare de canalizare menajeră sunt cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă, inclusiv măștile: fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând formarea dopurilor. Să nu uităm că în conductele de canalizare se formează depuneri de grăsimi solidificate din cauza temperaturilor scăzute și astfel micșorează secțiunea liberă pentru scurgere și se înfundă mai uşor”, informează compania.

În cazul rețelei exterioare de canalizare, principiile sunt aceleași. „În cursul desfundării conductelor, depunerile cele mai frecvent întâlnite sunt grăsimile solidificate, bucăţile de lemn, cârpele, pungile şi flacoanele din material plastic, cărămizile, pietrele, nisipul, nămolul şi resturile alimentare”, conform Apă Canal.

În cazul blocării rețelei publice de canalizare, Apă Canal poate fi anunțată prin apelarea dispeceratului, la numărul 0236.463.294, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. „Indiferent de condițiile meteo, angajații Apă Canal vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și vor interveni cu promptitudine acolo unde este nevoie”, mai afirmă reprezentanții companiei.

Citit 2027 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 20:52

4 comentarii

 • postat de Civilizat si educat
  Vineri, 18 Februarie 2022 20:22
  89.137.231.***
  Canalizarile arata gradul de civilizatie al oamenilor. Canalizarea nu e cos de gunoi si nici wc-ul nu e cos de gunoi.
  In wc nu se arunca servetele umede, carpe, ulei ars ( uleiul si grasimile in contact cu apa rece se face solid si se prinde de teava si face dop ) , par ( multe persoane fete si baieti se tund acasa si arunca parul in wc - este interzis deoarece se infunda) , plastic , pungi , cotoare de mere , nisip, zat de cafea , mortar , jucarii , cauciuc si alte obiecte si lucruri.
  In wc nu trebuie sa intre decat ce iese din om care e de doua feluri: civilizat , educat , responsabil si altul marlan si needucat crescut in padure.
  Va plangeti ca se infunda canalizarile pe strazile voastre dar cati sunteti care iesiti sa adunati frunzele sau sa maturati ca sa nu se mai duca in canalizari tot felul de gunoaie. Aruncati toti acolo si apoi va plangeti ca s-a inundat strada la prima ploaie.
  Apoi va plangeti ca de ce va vine marit impozitul sau factura de la apa canal. Uite de asta va vine...ca nu sunteti civilizati, nu pastrati curatenia si aruncati pe strada si nu la cos.
  Nu aruncati niciodata ulei ars la chiuveta pentru ca se intareste pe conducta si se face dop. Se colecteaza intr-un vas, bidon, sticla.
  2
  7
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 18 Februarie 2022 09:48
  62.231.94.***
  Bine ca specialistii de le APA CANAL au hotarit sa construiasca statia de epurare pe cea mai inalta cota din Galati respectiv Tirighina!Ca altfel nu stiu ce faceam!!!!!!!
  1
  13
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 18 Februarie 2022 09:46
  82.76.159.***
  Daca se fura mereu acele capace de canalizare, proiectati un alt model de capace ca sa nu poata fi scoase, e asa de complicat? Poate chiar cei care raspund de ele, intentionat le folosesc doar ca sa fie furate, oare de ce? Intentie rea, prostie, dezinteres??!
  1
  21
  Raportează
 • postat de Dani
  Vineri, 18 Februarie 2022 07:53
  62.231.94.***
  Sesizare
  Canalizările, gurile de scurgere trebuie curățate
  Sunt pline de pământ, frunze, resturi, crengi
  Micro 21 între bl. D6 și D7
  Răspuns
  Va informăm că sesizarea dumneavoastră a fost soluționată
  In realitate au mințit, nimeni nu a făcut nimic.
  Nu au desfundat, curățat.
  Vara când plouă torențial e o mica Venetie
  3
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.