„Cattani de la Protecţia Consumatorului”, detașat pe Regiunea Galați
Foto: Facebook

„Cattani de la Protecţia Consumatorului”, detașat pe Regiunea Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Sorin Susanu, numit de presa centrală și „Cattani de la ANPC”, a fost detaşat la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Est (Galaţi), care cuprinde și litoralul, anunţă jurnaliştii de la newsbv.ro. Sorin Susanu a declarat pentru Bugetul.ro că, începând de luni, 11 aprilie 2022, va fi mutat la Galați, pentru două luni, numai că această situaţie i se pare „total inoportună”, fiindcă presupune o risipă de bani publici.

„Nu cunosc care sunt considerentele pentru care s-a luat această decizie. (…) În condițiile în care comisariatele din țară ale ANPC primesc notificări de debranșare, spre exemplu, de la electricitate, mi se pare total inoportun ca din banii publici să se realizeze astfel de cheltuieli care, din punctul meu de vedere, nu au nicio justificare. Se plătește 250 lei/zi (230 lei cazare și 20 lei pt mancare) x 60 zile x 2 oameni, plus decontul pentru transportul dus-întors. La un prim calcul, cheltuiala ANPC este de peste 30.000 lei”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

În funcţia de şef al Protecției Consumatorului de la Brașov, Sorin Susanu „s-a remarcat prin faptul că în toate operațiunile în care a fost implicat nu a fost deranjat să se lupte cu „forțe” care aveau influențe mult peste nivelul lui de funcționar și fără să abdice de la aplicarea prevederilor legale. Șefii naționali de la Protecția Consumatorului, când au probleme mari, se pare că au o singură soluție: Sorin Susanu”, scrie presa braşoveană.

Sorin Susanu a postat acest articol pe contul său de Facebook, iar reacţiile nu au întârziat să apară, fiind întrebat dacă nu cumva mutarea este o încercare de „transfer pe linie moartă”: „Poate chiar au nevoie de cineva la Galați? Să facă ordine pe acolo! Unul care chiar nu se "mânjește" într-o instituție care are o grămadă de "bube în cap", cu o grămadă de membrii care nu au ce căuta în ANPC! Ce pot să spun? Baftă! Dacă eram în locul șefului dumneavoastră și chiar voiam să fac ceva util, vă mutam la Constanța! Nicidecum la Galați! Că începe sezonul estival și pe Litoralul românesc sunt destule unități de cazare și unități de alimentație publică unde ANPC nu cred că a călcat vreodată!”, a fost comentariul postat pe contul de Facebook. „Constanța este în subordinea Regiunii Galați”, a răspuns comisarul-şef.

 

Citit 2588 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2022 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.