O companie gălățeană a câștigat cea mai scumpă licitație de autostradă lansată vreodată în România

O companie gălățeană a câștigat cea mai scumpă licitație de autostradă lansată vreodată în România
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești, cea mai scumpă licitație pentru o autostradă lansată vreodată în România. Discutăm de un tronson de 37,4 km între Cornetu și Tigveni și care va costa peste 1 miliard de euro.

Potrivit Hotnews, anunțul a fost făcut joi de către ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Anunțarea câștigătorului vine după ce pe 10 martie trei asocieri au depus ofertele finale la licitația pentru secțiunea Cornetu - Tigveni.

Oferta câștigătoare vine de la asocierea italo-română Astaldi – Tancrad (Italia – România), cu o ofertă de 5,323 miliarde de lei (fără TVA). Contractul va fi semnat dacă nu vor exista contestații. Termenul de proiectare este de 12 luni, iar termenul de execuție este de 45 de luni. ”Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni de la data semnării contractului”, a spus Grindeanu, citat de Hotnews.

A1 Sibiu - Pitești, secțiunea 3 Cornetu - Tigveni va avea 37,4 km și va cuprinde 95 de poduri și pasaje, Tunelul Poiana cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie, un nod rutier Cornetu și nod rutier Văleni și ecoduct în zona localității Călinești.

Citit 9416 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.