Plan Urbanistic Zonal pentru Aeroportul Regional Galați-Brăila, cu bani din PNRR. Galațiul, Șendreniul, Braniștea și Schela își dau mâna cu județul

Plan Urbanistic Zonal pentru Aeroportul Regional Galați-Brăila, cu bani din PNRR. Galațiul, Șendreniul, Braniștea și Schela își dau mâna cu județul
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Aleșii locali din municipiul Galați și din comunele Șendreni, Braniștea și Schela se pregătesc să-și dea mâna cu Consiliul Județean, pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal necesar Aeroportului Regional Galați - Brăila și obiectivelor complementare aferente conexiunilor rutiere ale acestuia. Un proiect de hotărâre în acest sens a ajuns deja în dezbaterea consilierilor locali și va fi supus aprobării în ședința extraordinară de luni, 16 mai 2022. Pentru realizarea documentației autoritățile vor să obțină finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Se aprobă participarea în cadrul proiectului «Elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru Aeroportul Regional Galați - Brăila și obiectivele complementare aferente conexiunilor rutiere ale acestuia pe teritoriul UAT (unităților administrativ teritoriale) Șendreni, Braniștea, Schela și Galați», în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”. Asta prevede un proiect de hotărâre care va fi supus votului aleșilor la ședința de luni, 16 mai 2022.

Concret, între consiliile locale ale celor patru unități administrative se va încheia un acord de parteneriat cu Consiliul Județean Galați pentru realizarea acestui deziderat. Pe lângă participare, unitățile administrative își asumă cheltuielile legate de proiect și nota de fundamentare a investiției. Investiția constă în elaborarea „Planul Urbanistic Zonal pentru Aeroportul Regional Galați - Brăila și obiectivele complementare aferente conexiunilor rutiere ale acestuia pe teritoriul comunelor Șendreni, Braniștea, Schela și municipiul Galați”.

„Întrucât în prezent, la nivelul Consiliului Județean Galați au fost demarate o serie de proiecte în domeniul transporturilor, cum ar fi construirea unui aeroport, varianta ocolitoare a municipiului Galați, modernizări și reabilitări de drumuri județene este necesară și oportună elaborarea documentației de amenajarea teritoriului - Planul Urbanistic Zonal pentru Aeroportul Regional Galați - Brăila și obiectivele complementare aferente conexiunilor rutiere ale acestuia pe teritoriul UAT comunele Șendreni, Braniștea, Schela și UAT Municipiul Galați.

Valoarea intervențiilor (în lei): 456.925 lei (TVA inclus), din care 383.970 lei, fără TVA reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență și la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 72.954 lei, cheltuieli asigurate din bugetul de stat”, se arată în documente.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul Județului Galați. Acesta va asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.

Reamintim, viitorul aeroport ar urma să fie construit pe un teren de 150 de hectare, situat la răscrucea comunelor Braniştea, Smârdan şi Schela. Amplasamentul a fost dezvăluit pe 19 mai 2019, de către preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, care i-a argumentat ministrului Trasporturilor la acea vreme, Răzvan Cuc, necesitatea şi oportunitatea unei asemenea investiţii. 

Citit 13472 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 13:25

10 comentarii

 • postat de Akbar
  Vineri, 13 Mai 2022 16:31
  5.13.165.***
  Autoritațile vor sa obtina finantare in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta. Deci sursa de finantare nu e sigura. Insa ne apucam sa elaboram PUZ. La ce pret nimeni nu stie. Sa nu care cumva sa aiba aceeasi soarta ca si subtraversarea fostului primar.
  0
  4
  Raportează
 • postat de lucian
  Vineri, 13 Mai 2022 16:10
  92.223.167.***
  Eu nu stiu daca se va face acest aeroport!
  Dar constat di comentarii, asa cum spunea unul, ca majoritatea sunteti tari ca fularul!
  De ce nu se face nimic la Galati? Pentru ca nu este nevoie! Ce sa faca “ca sa plece mamaia Lenuta cu leustean in piata la Miami”?
  Pai nu asta ar trebui sa doreasca orice galatean? Tot la coada calului si mamaia cu trasura la piata? Pai asa, cand se mai dezvolta zona asta, orasul asta, cu o astfel de mentalitate?
  Daca ar disparea de-alde astia cu fularul si populatia ar trage tare spre modernizare si cresterea economica a zonei, chiar si psd-istul psd-istilor ar fi obligat sa faca ceva, nu doar promisiuni in campanie electorala. Dar populatia vrea tot pe mamaia Lenuza cu trasura la piata, in loc sa plece la Miami sa vanda leustean!
  Halal!
  3
  6
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 13 Mai 2022 08:33
  109.166.131.***
  Povesti de adormit nepotii, facem aeroport international ca sa plece mamaia Lenuta cu leustean in piata la Miami! Facem aeroport interregio sa ajungem mai repede la Ocna Sibiului la bai de sare si pana la urma va fi un hangar de unde vor decola vechile IAR-uri ce stropesc contra țanțarilor. Asta fiindca vechiul teren alocat aeroportului utilitar de la Vanatori a fost ravnit pentru locuri de case. Chiar credeti ca e uitata povestea? Apropo, ce zice PNL-ul de asta ca a cam dat la gioale la proiectul centurii? Va da si acum?
  10
  24
  Raportează
 • postat de MM
  Vineri, 13 Mai 2022 00:54
  5.13.216.***
  Mda, prevăd și cine va câștiga licitația și va realiza lucrările aeroportului.
  Va fi asocierea de firme TANCRAD-CITADINA-LEMACONS-VEGA.
  Evident asocierea de firme va câștiga licitația având cel mai mic preț din piață.
  Că după aceea vor fi suplimentări de fonduri de la bugetul local, că vor fi prelungiri de termene de finalizare al lucrării, asta o știm și o simțim pe pielea noastră.
  Și mai prevăd că vâltoarea lucrării pentru aeroportul din Galați, o să fie în anul electoral 2024.
  Vorba aceea anul 2024, este un an cu o încărcătură electorală de importantă majoră și anume vor fi alegeri prezidențiale, parlamenare, europarlamentare și locale.
  5
  22
  Raportează
 • postat de Alergătorul de pe Faleză
  Vineri, 13 Mai 2022 00:52
  109.166.133.***
  Ce planuri, ce ambiție, ce viziune! Toate niște gogoși vândute fără jenă cetatenilor. Mi-ar fi rușine sa vorbesc de asa ceva când e clar ca nu se va face nimic...
  7
  25
  Raportează
 • postat de Din Galati
  Joi, 12 Mai 2022 23:44
  5.13.136.***
  TREZITIVA... AM SCRIS LEGAT SA INTELEGETI.
  13
  18
  Raportează
 • postat de paloma
  Joi, 12 Mai 2022 23:05
  5.13.141.***
  Si cand ne-am trezit era dimineata !!!...Ciocoflenderii nu sunt in stare sa faca drumul de centura...mica, mare...spitale...acum visam avioane !!!
  Tari ca fularu' alesii nostri !!!
  13
  33
  Raportează
 • postat de Dezamagit
  Joi, 12 Mai 2022 22:27
  86.124.201.***
  Liderii nostri mareti nu reusesc sa termine o amarata de centura si apar cu asemenea gogosi. Este posibil sa avem aeroport, cam peste 100 de ani. Sa revenim cu picioarele pe pamant in acest oras trist si fara viitor.
  11
  36
  Raportează
 • postat de Gilbert
  Joi, 12 Mai 2022 21:24
  217.230.105.***
  Va fi gata peste 40 de ani.
  13
  32
  Raportează
 • postat de Avion cu motor
  Joi, 12 Mai 2022 19:31
  51.179.34.***
  Acum e aeroportul regional? Nu mai este internațional? După un timp va fi aeroportul local?
  11
  39
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro