O scumpete de groapă pe strada Oltului. Contract atribuit prin negociere
Foto: Anca Spânu

O scumpete de groapă pe strada Oltului. Contract atribuit prin negociere
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Lucrările de punere în siguranță a străzii Oltului, tronsonul cuprins între strada Jiului și Argeșului, sunt în plină desfășurare, executate de firma Rovis Lider SRL. Contractul pentru proiectarea și realizarea în regim de urgență a intervenției a fost atribuit prin negociere, fără publicarea prealabilă a vreunui anunț, și se ridică la 1.356.840 de lei fără TVA. Alegerea acestei proceduri este justificată de extrema urgență.

În după-amiaza zilei de 13 mai 2022, Primăria Galați a anunțat că pe strada Oltului, pe tronsonul cuprins între străzile Jiului și Argeșului, există un pericol de surpare: „Situația este cauzată de faptul că părți componente ale galeriei tehnice subterane nu mai prezintă siguranță în exploatare și implicit generează un potențial risc în traficul de pe acel segment de drum”. Prin urmare, Traseul 28 a fost deviat, iar șoferilor li s-a recomandat ferm respectarea limitei de viteză de 30km/h pe întreaga lungime a străzii Oltului.

Pe 30 mai 2022, tronsonul amintit a fost închis pentru o perioadă de 55 de zile, pentru execuția lucrărilor de remediere, iar aleșii locali au alocat din fondul de rezervă al bugetului local suma de 1.620.000 de lei.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul pentru proiectarea și execuția în regim de urgență a lucrărilor pe strada Oltului a fost atribuit prin negociere firmei Rovis Lider SRL și are o valoare de 1.356.840 de lei. „Prin contract se prevede proiectarea în regim de urgență și execuția lucrărilor de remediere a tunelului tehnic aferent rețelelor de apă și canalizare, cât și a carosabilului din zona afectată din strada Oltului (pe tronsonul cuprins între Jiului și Argeșului”, se precizează în portalul achizițiilor publice.

Citit 6438 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.