Târgul de toamnă, mai devreme decât de obicei

Târgul de toamnă, mai devreme decât de obicei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În acest an are loc cea de-a zecea ediţie

Nu am ajuns nici la jumătatea lunii şi deja pieţele din Galaţi sunt luate cu asalt de gospodinele dornice să îşi umple cămările cu borcane de conserve.

Vinetele sunt la mare căutare, dar şi ardeii capia, roşiile sau ţelina. Sfatul nostru este să nu vă pripiţi: la finele lunii veţi avea ocazia să cumpăraţi mai ieftin toate cel necesare pentru zacuscă, murături, suc de roşii, gogoşari ori castraveţi la borcan.

Şi asta pentru că pe 30 septembrie, 1 şi 2 octombrie, la Galaţi are loc tradiţionalul Târg de Toamnă, ocazie cu care legumele de la tarabe sunt mai ieftine decât de obicei.

Motivul: în perioada târgului, SC Administraţia Piaţelor Agroalimentare din Galaţi nu percepe taxe pentru tarabe, motiv pentru care şi producătorii pot vinde mai ieftin.

Aşa, toată lumea este mulţumită: Piaţa, că are vânzare bună, producătorii, că îşi epuizează marfa iar gospodinele, că reuşesc să cumpere la preţ bun cele necesare. Părerea noastră este că în fiecare toamnă, la târg vin şi mai mulţi producători reali la tarabe, iar poliţia este şi ea mai atentă la piaţă, aşa că nici speculanţii, care impun de cele mai multe ori preţurile nu îşi mai fac numărul. Rezultatul: marfă bună, dar şi ieftină.   

Motivul pentru care, în acest an, autorităţile intenţionează să organizeze mai devreme decât de obicei târgul are legătură cu vara care tocmai a trecut: căldura excesivă a grăbit coacerea legumelor, care au „năvălit” pe tarabe mai iute decât în alţi ani.   

Cum în acest an se împlinesc exact zece ani de când se organizează, la Galaţi, consecutiv, Târgul de Toamnă, administraţia locală încearcă să vină cu ceva în plus. Potrivit directorului SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi, Eugen Zaharia, se intenţionează colaborarea cu Centrul Cultural Dunărea de Jos, astfel încât să se organizeze, în Piaţa mare şi un târg al meşteşugarilor. De altfel, Centrul Cultural este partener al pieţei la târgurile de toamnă, asigurând buna dispoziţie, prin concertele de muzică şi dans popular.

În concluzie, în afară de cei peste 100 de producători din Galaţi care sunt aşteptaţi la târg, muzica îi va binedispune pe clienţii din pieţe, care, după ce-şi vor face cumpărăturile, nu se vor da în lături de la o tradiţională bucăţică de pastramă pe grătar, udată cu vin sau must.    

Citit 1630 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.