Dispar cablurile supraterane de pe o stradă din Tecuci

Dispar cablurile supraterane de pe o stradă din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Vineri, 7 octombrie, Consiliul Local (CL) Tecuci a fost convocat într-o ședinţă extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se șapte proiecte ce așteaptă depunerea spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 5 - Valul Renovării.

Astfel, municipalitatea tecuceană dorește să reabiliteze termic, cu bani europeni, Grădinița "Ion Creangă" și Școala "Elena Doamna" și să acceseze fonduri pentru renovarea integrată a clădirilor imobilului administrativ din strada 1 Decembrie 1918 nr. 146, corpurile C3 și C4. Tot în cadrul aceleiași ședințe de îndată a CL Tecuci, au fost aprobate și proiectele de renovare energetică pentru o serie de blocuri de locuințe: A2 din strada Gh. Petrașcu nr. 58, E3a, din strada Gh. Petrașcu nr. 27, dar și T1A și T1B din strada 1 Decembrie 1918 nr. 135. Și acestea urmează a fi depuse spre finanțare în cadrul PNRR. Conform edilului-șef tecucean, Lucian Costin, este vorba despre atragerea a peste zece milioane de euro pentru aceste investiții cu finanțare europeană.

În plus, la Tecuci se montează peste 100 de becuri LED în Parcul "Regina Elisabeta", scopul fiind, evident, reducerea facturilor, iar municipalitatea a predat, recent, amplasamentul constructorului care va reabilita strada Matei Basarab din cartierul CFR. "Ca o noutate absolută pentru Tecuci, am dispus ca rețelele electrice, cablurile de internet, telefonie și televiziune să fie îngropate, pe întregul aliniament al străzii. Vom reabilita trotuarele cu pavele, astfel ca eventualele intervenții la rețelele îngropate să se facă ușor, iar la final terenul să poată fi adus rapid la starea inițială", a menționat Lucian Costin, pe pagina de Facebook. Pe lângă turnarea covorului asfaltic și reabilitarea trotuarelor, pe aceeași arteră de circulație vor fi amenajate și piste de biciclete.

Citit 2476 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2022 09:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.