BCR anunţă mutarea activităţii sucursalei, pentru a face loc Primăriei Galați (FOTO)

BCR anunţă mutarea activităţii sucursalei, pentru a face loc Primăriei Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Conform datelor oficiale, până pe 31 octombrie 2022, Primăria municipiului Galaţi trebuie să intre în posesia fostului sediu BCR de pe strada Brăilei nr. 35. Din acest motiv, banca şi-a anunţat deja clienţii unde se va muta activitatea sucursalei.

„Stimate client, începând din 17 octombrie, sucursala BCR Galaţi îşi mută activitatea în noua locaţie din strada Brăilei, nr. 88. Vă mulţumim!”. Acesta este mesajul pe care l-au primit prin SMS clienţii acestei bănci, în după-amiaza de joi, 13 octombrie 2022. Cum sucursala judeţeană a BCR îşi are sediul pe strada Brăilei nr. 35, în vecinătatea Palatului Justiţiei, am dedus că banca eliberează acest spaţiu pe care l-a vândut Primăriei. Tocmai de aceea am fost curioşi să aflăm în ce stadiu se află preluarea acestui imobil de către administraţia locală.

Aşa cum aţi putut afla din „Viaţa liberă”, potrivit hotărârii Consiliului Local, până la 30 iunie anul acesta, Primăria municipiului Galați ar fi trebuit să preia fostul sediu al BCR de pe strada Brăilei nr. 35. Numai că, după cum v-am informat, în luna august a acestui an municipalitatea plătise deja 35 la sută din preț, adică 455.000 de euro, dar termenul pentru intrarea în posesie a fost prelungit, la solicitarea vânzătorului, până în toamnă.

Potrivit informaţiilor care ne-au fost transmise, până pe 31 octombrie este termenul de predare a imobilului către Primărie, dar sunt aspecte procedurale care trebuie îndeplinite. Mai exact, trebuie întocmit şi semnat procesul-verbal de predare-primire a clădirii, iar Primăria va primi o factură proformă, deoarece, conform contractului, în zece zile de la predare trebuie să achite şi ultima tranşă din preţul imobilului.

Reamintim, preţul total de cumpărare a imobilului este de 1.300.000 de euro, nepurtător de TVA, pentru achiziţia a trei construcții: clădirea principală, cu subsol, parter şi cinci etaje, cu o suprafață construită de 776,70 mp, şi anexele - garajul de 102,80 mp şi centrala termică. Terenul pe care este amplasat imobilul BCR este proprietatea municipiului Galaţi.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, autoritățile îşi doresc ca în fostul sediu BCR să fie mutată  activitatea Direcției Impozite, Taxe și alte Venituri Locale.

Citit 19985 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2022 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.