Felicitări, (nu) aţi fost director!

Felicitări, (nu) aţi fost director!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În acelaşi plic, adus de poştă acasă, pe 11 august, social-democratul Alexandru Sîntion (FOTO 2) a primit ordinul de reintegrare în funcţia de director la Direcţia Agricolă Galaţi, emis pe 2 iulie, dar şi ordinul de încetare a acestui ordin, emis pe 2 august, dar cu aplicare retroactivă de la data celui dintâi * Este ca şi cum ar fi primit felicitări şi condoleanţe în acelaşi timp * De ce timp de o lună şi mai bine nu i s-a comunicat primul ordin nu poate şti decât directoarea Direcţiei Agricole, Violeta Nanu (FOTO 1) *

PSD Galaţi ne-a anunţat că „misterul Triunghiului Bermudelor" de la Direcţia Agricolă Galaţi a fost dezlegat. În urmă cu exact o săptămână social-democraţii o acuzau pe democrat-liberala Violeta Nanu că refuză să îi lase locul la conducerea Direcţiei Agricole lui Alexandru Sântion, încălcând decizia Curţii Constituţionale şi ordinul propriului ministru emis pe 2 iulie. 

De cealaltă parte, Violeta Nanu susţinea că este legal numită, prin ordin de ministru, director al acestei instituţii. Iată că Sântion a fost anunţat ieri, oficial, că într-adevăr a fost numit director prin Ordinul nr. 1078/ din 2 iulie 2010:

„Cu data prezentului ordin, domnul Sîntion Alexandru se reintegrează în funcţia publică de conducere de director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, beneficiind de un salariu de bază de 3.480 de lei. Cu aceeaşi dată, doamnei consilier Nanu Violeta îi încetează activitatea de coordonare a DADR Galaţi”, se arată în documentul înregistrat la DADR Galaţi pe 5 iulie 2010.

Bizar este faptul că lui Sântion nu i-a comunicat nimeni ordinul vreme de o lună. În plic, a găsit însă şi Ordinul nr. 1176, din 2 august 2010, privind încetarea aplicabilităţii ordinului anterior:

„Prevederile Ordinul ministrului Agriculturii privind reintegrarea domnului Sîntion Alexandru în funcţia publică de conducere de director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi îşi încetează aplicabilitatea de la data emiterii”. După o lună, ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, şi-a dat singur peste mână! Dar retroactiv!

„Sunt în stare de orice”

Social-democraţii sunt pur şi simplu sideraţi de modul în care a fost tratat Sântion: „Doar intervenţia ziariştilor a făcut ca reprezentanţii Direcţiei Agricole să îi comunice domnului Sântion - după mai bine de o lună - faptul că fusese reintegrat în funcţia de director executiv.

Trebuie să subliniez încă o dată că reprezentanţii actualei puteri, membrii PDL, sunt în stare de orice că să rămână cu dinţii înfipţi în ciolan, inclusiv să ascundă documente oficiale prin sertarele birourilor. Sântion a fost repus în funcţie pe data de 2 iulie, data la care a fost revocată Violeta Nanu.

Hârtia a fost înregistrată la secretariatul doamnei Nanu pe data de 5 iulie 2010, cu numărul 2035. Ce a făcut doamna Nanu în condiţiile date? A ascuns documentul oficial şi a încasat în continuare ilegal salariul de director, a semnat ilegal acte oficiale - inclusiv plăţi şi alte cheltuieli, a făcut numiri de directori, a folosit ilegal maşina de serviciu, telefoanele instituţiei, totul pe banii statului.

Cine va plăti pentru toate acestea? Probabil că nimeni, pentru că emanaţii actualei puteri ştiu numai să încaseze, nu să şi dea înapoi ceea ce nu li se cuvine”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan.

„Îi dau în judecată”

Alexandru Sântion ne-a declarat că va da în judecată Direcţia Agricolă şi pe directoarea Violeta Nanu, pentru a-i fi plătite drepturile salariale ce i se cuvin. Se gândeşte dacă nu ar trebui să ceară dobânzi şi penalităţi de întârziere, plus daune morale pentru situaţia penibilă în care a fost pus.

Irascibilitate directorială

Directoarea Violeta Nanu a devenit irascibilă în momentul în care am contactat-o pentru a răspunde acuzaţiilor care i se aduc, aşa cum cere deontologia profesională, reproşându-ne că nu „…gândim cu capul nostru”.

Întrebată de ce nu i-a comunicat lui Sâbtion din 5 iulie şi până acum primul ordin, cel de reintegrare în funcţia de director, Violeta Nanu ne-a declarat:

„Nu are nicio relevanţă. Ordinul din iulie s-a dat dintr-o eroare a ministerului, neştiindu-se că dl Sântion nu mai este în sistem şi nu mai lucrează la Direcţia Agricolă. Ordinele de reîncadrare erau valabile doar pentru directorii care au rămas în sistem pe funcţii de consilier superior sau pe alte funcţii sau pentru cei care au dat în judecată ministerul şi au câştigat funcţia. Înţelegeţi ce vă spun eu? Există un ordin de ministru asupra căruia s-a revenit pentru că nu s-a făcut o analiză la nivel de minister pe fiecare judeţ în parte, ca să adapteze ordinele în funcţie de situaţia existentă. Până s-au lămurit cei de la minister, până le-am trimis actele, ei când au emis noul ordin, după o lună, l-au dat retroactiv”, ne-a explicat Violeta Nanu.

Bun şi totuşi de ce nu a comunicat primul ordin din 5 iulie şi până pe 11 august? „Dacă un om nu mai există, ce faceţi cu corespondenţa lui? I-o desfaceţi şi i-o puneţi unde? Nu este rolul meu să stau să-l caut pe dl Sântion! Dacă omul are interes personal, să se ocupe, nu este rolul dnei Nanu sau al Direcţiei Agricole”, ne-a spus Nanu.

Reacţia directoarei DADR la auzul veştii că Sântion are de gând să o acţioneze în instanţă a fost virulentă: „Să ceară salariul după ce şi-a dat demisia? Mi se pare… fără cuvinte. Dl Sântion din februarie şi-a dat demisia şi are cartea de muncă închisă. Nu mai figurează pe statele de plată nici ale Direcţiei, nici ale Ministerului Agriculturii. Nemaifiind încadrat nu avea cum să-şi ia salariul. S-a dat un ordin de încetare a primului ordin. A fost încadrat şi eu nu ştiu? Cum îşi permite cineva care are o anumită vârstă şi o anumită experienţă să gândească nişte aberaţii?”.

Citit 1832 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.