Primăria lui… Boc

Primăria lui… Boc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Restructurarea Primăriei, votată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local * Nu vor exista concedieri masive de personal! *

A făcut ce-a făcut municipalitatea şi a reuşit să facă dispărute din organigramă 211 posturi din cele 607, dar fără să fie nevoită să dea afară oameni. Joi seara, aleşii au votat fără comentarii sau amendamente noua structură organizatorică a Primăriei.

Între cele 211 funcţii care nu se mai regăsesc în schema de personal,  42 de funcţii sunt contractuale, iar 169, funcţii publice. După zeci de calcule, analize, aranjări, comasări, desfiinţări şi retrogradări, organigrama şi statul de funcţii al aparatului de specialitate al primarului numără în prezent fix 396 de funcţii, dintre care zece posturi sunt rezervate implementării proiectelor europene.

În cei 396 de slujbaşi din ograda Primăriei, 40 au funcţii publice de conducere, 326 de execuţie, iar din cei 30 de contractuali patru sunt şefi (inclusiv primarul şi cei doi viceprimari), iar 26 au funcţii contractuale de execuţie.

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, în viitorul apropiat vor pleca din aparatul propriu cel mult 12 oameni. Restul reducerilor s-a făcut în ultima perioadă prin plecări şi pensionări şi prin blocarea posturilor vacante! Iată în linii mari care sunt cele mai importante schimbări din Primărie.

Ce s-a schimbat?

Au fost „măturate” din Primărie funcţiile care nu sunt specifice administraţiei publice. Este vorba aici de o parte dintre şoferii angajaţi, muncitori calificaţi (tractorişti, sudori, electricieni) şi muncitori necalificaţi, ei fiind transferaţi în interesul serviciului pe la societăţile Consiliului Local.

Nu mai puţin de 58 de funcţionari publici au fost mutaţi definitiv în cadrul altor compartimente, cu acordul scris al acestora. Au fost transformate 15 funcţii publice de conducere ocupate în funcţii publice de conducere de nivel inferior sau superior, iar altele au fost desfiinţate.

De exemplu, şeful serviciului revendicări, Mitică Budescu, a fost numit în funcţia de execuţie de consilier juridic, clasa 1, grad superior. La fel şi şeful serviciului contencios juridic, noua funcţie de şef serviciu juridic, resurse umane şi salarizare urmând să fie ocupată prin concurs. A fost desfiinţat şi postul de director executiv la direcţia juridică.

Nu mai există

Direcţia Gestiunea Patrimoniului şi-a modificat structura, devenind Direcţia Fond Locativ cu un serviciu în subordine. Atribuţiile fostei directoarei Mariana Vrânceanu (Adăscăliţei) se modifică în procent mai mare de 50 la sută, se arată în noua organigramă.

Nu mai există Serviciul Corp control primar şi Serviciul asociaţii de proprietari, inclusiv biroul control financiar de gestiune asociaţii de proprietari. Serviciul Revendicări a dispărut ca urmare a diminuării activităţilor.

Comasări

O serie întreagă de birouri şi structuri au fost comasate. De exemplu, prin comasarea Biroului informare şi relaţii publice cu cel pentru relaţia cu instituţiile şi registratura generală a apărut un nou serviciu în cadrul căruia ambele funcţii publice de şef birou sunt vacante.

În cadrul Direcţiei Tehnice, serviciul transporturi s-a comasat cu biroul reparaţii drumuri, constituind un nou serviciu. Direcţia Urbanism şi planificare urbană a fost reorganizată fiind desfiinţată funcţia de director, compartimentele de specialitate trecând în subordinea arhitectului şef.

Serviciul Evidenţa patrimoniu şi concesionări bunuri patrimoniale a trecut în subordinea primarului. Important este şi că s-a înfiinţat un nou serviciu - Serviciul juridic, resurse umane, salarizare cu zece funcţii de consilier juridic pentru asigurarea reprezentării în instanţă şi asistentei juridice, inclusiv a dosarelor de revendicare în baza Legii 10/2001 şi şase funcţii la biroul resurse umane, salarizare.

Dacă organigrama va fi validată de prefectul judeţului, rămâne ca dumneavoastră, cetăţenii, să judecaţi şi să decideţi dacă Primăria e mai suplă şi mai eficientă decât cea de până acum.

Citit 695 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.