Hei rup legislativ

Hei rup legislativ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Greu s-au mai adunat aleşii la cele două şedinţe extraordinare de luni şi joi! Preşedintele de şedinţă Mihai Manoliu a tras cu dinţii de timp câte o jumătate de oră aşteptând să se strângă 16-18 consilieri. Joi, masa de şedinţă a rămas pe sfert goală. Apariţia, după începerea şedinţei, a consilierului local PC Răzvan Avram nu a putut trece neobservată.

Absent pe motiv de boală la ultimele două reuniuni ale aleşilor, Avram, deşi suferă de hernie de disc şi se află în concediu medical, se deplasa cu relativă uşurinţă prin sală, îmbrăcat sport, în pantaloni trei sferturi, cămaşă cu mânecă scurtă şi papuci.

În atmosfera încinsă de căldură, spiritele aleşilor erau şi mai încinse. Noroc că „grenada” s-a dezamorsat chiar din primele minute, luând cu ea şi jumătate din ordinea de zi a şedinţei. Concret, aleşii PSD au protestat când au descoperit că au de aprobat şi proiecte pe care acum le vedeau întâia dată.

S-a dorit o selecţie a acestora, dar preşedintele a fost categoric chiar şi atunci când i s-a pus în vedere că amânarea a două proiecte ar putea duce la pierderea unor finanţări:

„Nu ori le votăm acum pe toate, ori nu, altfel e bătaie de joc. Nu stăm aici să ne tocmim. Ori toate şapte ori niciunul!”, a spus Manoliu.

Şapte puncte au fost scoase de pe ordinea de zi, iar un al optulea s-a grăbit să le ajungă din urmă. Cele 12 proiecte rămase au fost votate ca pe bandă rulantă. Aleşii erau atât de grăbiţi să termine, încât au vrut să voteze deschis, cu mâna, numirea temporară a lui Florin Popa ca reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Apă-Canal SA Galaţi.

Noroc că le-a temperat avântul chiar Popa, oprindu-i de la un vot care ar fi invalidat hotărârea. Chiar şi grupul PDL, care de obicei e virulent, de această dată a votat ori s-a abţinut fără alte comentarii. La final, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a punctat:

„Mulţumim domnului primar şi aparatului din Primărie pentru munca desfăşurată în ultimele două săptămâni. Deşi nu ne-a plăcut ce a trebuit să facem, ne-am supus legislaţiei în vigoare. Vă mulţumesc pentru efortul depus şi cred că în final a ieşit un lucru bun pentru oraş”. Asta rămâne de văzut.

Citit 690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.