În ce se vor transforma cele trei cinematografe gălăţene ruinate

În ce se vor transforma cele trei cinematografe gălăţene ruinate
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Sediu al Teatrului pentru Copii și Tineret "Gulliver", sală de conferințe și un centru de excelență în robotică, acestea ar putea fi destinațiile celor trei cinematografe - "Țiglina", "Flacăra" și "Dacia" - după ce Primăria municipiului Galați le va renova cu fondurile europene atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", proiectele depuse de municipalitate pentru salvarea de la distrugere a celor trei cinematografe au fost acceptate pentru finanţare pe componenta C5 - "Valul renovării" din cadrul PNRR. Este vorba despre proiectele "Renovarea energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165" (fost cinematograf "Țiglina"), cu o valoare de 2.571.902,03 lei, "Renovarea energetică a imobilului din strada Oțelarilor nr. 11" (fost cinematograf "Dacia") - 2.133.722,66 lei și "Renovarea energetică a imobilului din strada Henri Coandă nr. 7" (fost cinematograf "Flacăra") - 2.476.533,57 de lei cu TVA.

Reamintim că, preluând aceste clădiri de la RADEF ”RomâniaFilm - în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție - municipalitatea s-a obligat ca, în termen de maximum patru ani, să asigure prin investițiile necesare reabilitarea, dotarea și modernizarea sălilor de spectacol cinematografic. De asemenea, s-a obligat să asigure, pentru o perioadă de minimum 15 ani, cu periodicitatea necesară, difuzarea de film cinematografic.

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat la ProLider FM ce destinație ar putea avea fostele cinematografe după renovare.

Așa cum am mai scris, fostul cinema "Țiglina" va găzdui Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”. „Cel mai probabil, o dată pe săptămână, la matineu, se vor putea da, pentru copii, desene animate. În «Flacăra» vrem să facem o sală de conferințe, pentru că Galațiul suferă din acest punct de vedere, al sălilor care să poată găzdui evenimente de anvergură. La «Dacia», încercăm să facem un centru de excelență în robotică. Asta și pentru că avem la Galați destui tineri care au obținut rezultate remarcabile la competițiile de profil. Dacă avem baza de la care putem pleca, de ce să nu ne găsim viitorii oameni de știință chiar aici, cu ajutorul profesorilor și al celor care au experiență în domeniul acesta!”, a spus primarul.

Citit 9123 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2022 16:03

12 comentarii

 • postat de Amarastean di Fartanesti
  Joi, 24 Noiembrie 2022 15:06
  95.76.3.***
  Case de toleranta cel mai profitabil si instructiv pentru tineri, astfel contribuind la sanatatea mintala a tinerilor care se masturbeaza prin parcuri si pe la toalete publice, plus ca nu vor mai fi violuri!

  In postbelic existau aceste stabilimente legal constituite cu medici care verificau sanatatea tinerilor din pct de vedere sexual.

  Nu este nici o rusine pentru barbati ca sa foloseasca aceste stabilimente, din motive de sanatate.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Păcălici, sau pacalit
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 23:48
  5.14.134.***
  "Vax albina, crema puca..!"
  0
  1
  Raportează
 • postat de marr
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 20:11
  86.124.201.***
  Ok , dar pana la urma CEVA trebuie sa faca acolo .
  - Baruri Crasme si Restaurante sunt ..iar Afaceristii nu prea are rost sa-i asteptam . Daca era ceva ptr. locuri de munca , o hala de productie / textile-confectii , se putea face demult . Locul era disponibil si inainte si n-a miscat Nimeni Nimic .
  - Market-uri avem . Bani n-avem .
  - Cinema Tiglina , nu cred ca va mai fi cinema . I-a luat locul Manole , plus ca si vremurile sunt altele cu tv LCD-Plasma mari si Media cata vrei .
  - Centru de Robotica , nu stiu ...chiar nu vad locul ca o pepineira de Roboti Boston Dynamics . Un club-scoala poate suplini locul .
  Ar avea logica sa fie Sediu al Teatrului pentru Copii și Tineret "Gulliver" . Nu stiu cum era cel de pe strada Eroilor , dar ma gandesc , poate aici va avea un Spatiu mai mare / scena si dotari noi pe masura . Plus ca Tiglina 1 e si o zona cu multe Scoli - Gradinite . E si in raza str. Siderurgistilor , inclusiv zona IC Frimu . Deci Suficienti copii pentru teatru .
  Pana la urma , ce altceva ar putea fi ...
  0
  3
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 12:46
  86.34.180.***
  Chiar ne trebuiau astfel de proiecte? Sala de conferinte, ce tampenie, e plin orasul de sali goale...centru de robotica, ce ar trb sa simbolizeze viitorul, intr-o ruina comunista?
  Cum ramane cu centrul medical facut cu cheltuiala mare, modificarile facute intr-o centrala termica de cartier in Micro 20, dar sta inchis din vara? Cu alte cuvinte: bani aruncati pe apa Sambetei!
  2
  24
  Raportează
 • postat de Zap
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 11:14
  27.75.237.***
  Ce copii? Nu mai sunt COPII.AZIL DE BĂTRÂNI ca atât a rămas în Galați.
  Locuri de munca cu altceva în afara de minim pe economie nu "construiesc"?
  0
  33
  Raportează
 • postat de Suparatu`
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 11:12
  89.39.81.***
  Lobby pentru Pucheanu !?
  0
  21
  Raportează
 • postat de Toc Complexul trebuie renovat
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 09:35
  109.166.133.***
  Tot Complexul Țiglina Unu, trebuie refăcut, arată mizerabil, și ca bomboana să fie și mai amară, alături, pe dreapta cinematografului, a rămas în construcție neterminată, fundația a ce o fi, ce o ieși. Poate iese un garaj supraetajat ? Și pe Strada Saturn, tot aparținând Complexului Țiglina Unu, alături de magazinul cu patru etaje, este o bășcălie de construcție neterminată, asta ce-o mai fi ?
  0
  33
  Raportează
 • postat de Horia
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 09:26
  5.13.218.***
  Teatrul de păpuși " Gulliver " a existat în str.Eroilor și era FUNCȚIONAL , când a fost mutat la Teatrul Dramatic " Fani Tardini ". Primăria nu a avut banii suficienți să achite fostului proprietar sediul dar a avut Consiliul Județean...De atunci ( au trecut atâția ani) s-au făcut alte "manevre" descoperite la timp de organele abilitate și sistate. Am văzut ( la exterior ) în anii 80 Teatrul de Păpuși din Constanța - o ușă simplă într-o fațadă mică . Prin 2004 am descoperit în Linz sediul Teatrului de Păpuși , în centrul vechi , într-o fundătură . Teatrul nostru era înfrățit cu multe teatre similare din toată lumea și care chiar veneau în turnee . Am văzut prin 1968 , aici la teatrul de păpuși și o trupă similară din Idaho - S.U.A ... Prin spectacole , artiștii păpușari au fascinat atâtea generații . Cum să deslipești copilul de tabletă și să-l duci la Cinema "Țiglina" unde o dată pe săptămână va vedea ( pe un display mai mare) ceea ce putea vedea și acasă . Spectacolul era important pentru copii..Și se puteau ține în continuare , sediul există . Să înțeleg că prin "mutarea" la Cinema se va desființa Teatrul " Gulliver" ?
  1
  26
  Raportează
 • postat de Goe
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 07:15
  5.13.136.***
  Matineu cu desene animate ! Ma indoiesc ca vor avea succes desenele animate.Locuri de joaca pentru copii cred ca ar merge mai bine !
  3
  30
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 01:49
  94.214.246.***
  un stat criminal, prost si incult, striga hotii! Am cunoscut 2 specii din sintagma pieilor rosii veniti de la sapa la galatz i 56!
  Masaqre! deasta suntem le Catune gALATZ
  12
  23
  Raportează
 • postat de disco 80-90
  Miercuri, 23 Noiembrie 2022 01:19
  89.136.5.***
  Poate sa gaseste vreun patron cu stare in orasul asta sa faca si o Discoteca! Nu avem unde iesi in oras sambata si diminica! Vrem discoteca cum era odata la casa rosie sau la vip 2000 !
  48
  25
  Raportează
 • postat de paloma
  Marți, 22 Noiembrie 2022 21:28
  5.13.211.***
  In alte ruine...
  26
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.