Încă un gălățean care a uimit lumea va da numele unei străzi

Încă un gălățean care a uimit lumea va da numele unei străzi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aleșii locali tocmai au fost de acord ca numele lui Gheorghe Zane, unul dintre cei mai mari economişti români, să fie purtat de o alee din zona Arcașilor. Iată că un alt gălățean care a uimit lumea ar putea da numele unui drum de acces, în suprafață de 3.388 mp, având limitele între strada Ștefan cel Mare și SC Agrii SRL.

De asemenea, proiectul de hotărâre privind "atribuirea denumirii Aleea Iorgu Iordan unui drum de acces proprietate publică a Municipiului Galați" se află în dezbatere publică pe portalul Primăriei. Așa cum ați putut afla din rubrica dedicată gălățenilor care au uimit lumea, Iorgu Iordan a fost vicepreşedinte al Academiei Române şi, în acelaşi timp, unul dintre cei mai importanţi lingvişti români din toate timpurile. A scris numeroase tratate de lingvistică şi filologie, printre care „Toponimia românească”, „Stilistica limbii române”, „Introducere în studiul limbilor romanice”, „Limba română actuală”.

A publicat ample studii de critică literară, despre Cervantes, Dante, Goethe, Petrarca, Arghezi, Creangă, Caragiale, Eminescu etc. Pentru meritele ştiinţifice unanim recunoscute a fost recompensat cu titlul de Doctor Honoris Causa al universităţilor din Berlin, Montpellier, Gand şi Roma, fiind şi membru al academiilor de ştiinţe din Leipzig, Berlin, Viena şi Munchen. Institutul de Lingvistică al Academiei Române şi Şcoala Nr. 11 din Tecuci îi poartă astăzi numele.

Citit 2982 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 14:27

3 comentarii

 • postat de ION CRITICUL
  Luni, 28 Noiembrie 2022 10:29
  90.95.152.***
  Sa dam nume la strazi la toti soldateii care au murit in Afganistan...(de ce o fi erou??? Eroii nu o fac pe bani) mi se pare ridicol....
  2
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Duminică, 27 Noiembrie 2022 02:19
  172.58.47.***
  Pe cand o strada din Galati va purta numele marelui folklorist Generalisimul Brezeanu?
  2
  1
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 18:44
  5.13.219.***
  În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem sublocotenentului (postmortem) Sandu Ionuț-Cosmin eroul căzut în Afganistan şi decorat postmortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari cu însemn de război”, în data de 25.03.2008, sublocotenentului (p.m.) Sandu Ionuț-Cosmin, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Galați, județul Galați si conform H.C.L. nr. 54 din 23.02.2017. “Artera de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră o sa îi mai poarte numele ???
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.