Sindicatul Șoferilor Transurb, despre incidentul relatat de „Viața liberă”

Sindicatul Șoferilor Transurb, despre incidentul relatat de „Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Sindicatul Șoferilor Liberi din societatea Transurb SA Galați ne-a transmis, pe WhatsApp, prin vicepreședintele Gigi Arghir, un punct de vedere oficial cu privire la situația relatată în articolul "Gălățenii loviți în urma unor frâne bruște reclamă nepăsarea șoferilor Transurb". Înainte de a-l reda în integralitate, precizăm că așteptăm în continuare punctul de vedere al conducerii SC Transurb SA, pe care l-am solicitat, atât în scris, cât și telefonic, încă de marți, 6 decembrie 2022, la ora 14,48. Deocamdată nu am primit nimic.

Dăm cuvântul Sindicatului Șoferilor Liberi TRANSURB GALAȚI:

"În urma articolului apărut în ziarul «Viața liberă», cu privire la un incident petrecut în trafic, pe data de 1 decembrie, în care mai mulți călători au căzut în autobuz, în urma unei frânări bruște, dorim să vă prezentăm punctul de vedere al Sindicatului Șoferilor Liberi Transurb, bazat pe relatările șoferului implicat în acest caz, cât și pe realitatea cunoscută de toți participanții la traficul gălățean.

Autobuzul respectiv efectua traseul 17, pe direcția Barieră - Micro 19. Când a ajuns în fața Spitalului Județean, autobuzul circula pe banda unu, cu viteză redusă, întrucât urma stația «Farmacia Hygeia», moment în care un autoturism de pe banda doi a virat brusc la dreapta, pentru a intra pe strada Turturelelor (spre Colegiul «Dunărea»), colega noastră fiind nevoită să frâneze brusc, pentru a evita impactul cu autoturismul respectiv.

Imediat, aceasta s-a ridicat de la volan, a întrebat dacă e cineva rănit și dacă are nevoie de ambulanță, apelând totodată numărul de urgentă 112. Una dintre persoanele care acuza dureri în urma căzăturii a spus că nu are nevoie de ambulanță. Între timp, Poliția Rutieră a intrat pe fir și a spus că, dacă nu sunt victime, ei nu vin la fața locului (la fel și cei de la Ambulanță), spunându-i colegei noastre să se ducă la sediul Poliției Rutiere, să dea o declarație cu privire la cele întâmplate, colega procedând întocmai.

Menționăm că în autobuz sunt camere de luat vederi și toate cele declarate de colega noastră pot fi probate cu înregistrările video și audio, atât din interiorul autobuzului, cât și din afara acestuia.

Astfel stând lucrurile, considerăm că s-a procedat corect atât din punct de vedere legal cât și moral, luând în considerare că în astfel de cazuri șoferul, la rându-i, este implicat emoțional.

Nu dorim ca în urma acestui punct de vedere să creăm impresia că noi, șoferii din Transurb, avem dreptate întotdeauna. Greșim și noi, și ne cerem iertare în primul rând față de călători, și apoi tuturor participanților la trafic, asigurându-i că încercăm să ne facem treaba cât mai corect, cât mai bine, cu păs față de toți cei cu care interacționăm zilnic.

Sindicatul Șoferilor Liberi Transurb Galaţi".

Precizăm că vom reveni, într-un nou articol, cu declarațiile doamnei șofer, care ne-a explicat cum s-au petrecut exact lucrurile și cum a acționat.

Citit 8956 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.