UPDATE. Licitaţie pentru 20 de autobuze electrice, lansată de Primăria Galaţi

UPDATE. Licitaţie pentru 20 de autobuze electrice, lansată de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Achiziţionarea unui număr de 20 de autobuze electrice noi, nepoluante, cu emisii zero, a patru staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la capetele liniilor de traseu şi două staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la locul de garare, asta îşi doreşte Primăria municipiului Galaţi, în cadrul procedurii pe care tocmai a lansat-o. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 54.006.404 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria tocmai a lansat o licitaţie pentru mijloace de transport noi şi nepoluante, şi aşteaptă ofertele până pe 20 ianuarie 2023.

"Autobuzele vor avea lungimea de aproximativ 12 metri, vor avea podeaua coborâtă pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, vor respecta toate standardele de siguranță pentru călători, vor avea sistem de climatizare, sistem de supraveghere video și multe alte dotări moderne. Capacitatea va fi de minimum 70 de călători, din care cel puțin 20 pe scaune", transmite Primăria Galaţi.

Procedura este iniţiată sub incidența unei clauze suspensive: municipalitatea a depus spre finanțare proiectul în cadrul Planului Național de Redresare şi Rezilienţă – PNRR. În cazul în care diligențele autorității nu vor fi concretizate în obținerea contractului de finanțare (în consecință, finanțarea nu poate fi asigurată), autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a aplica prevederile legale, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziție publică.

Vestea bună este că proiectul, derulat în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, a fost aprobat pentru finanțare în cadrul PNRR și vizează, pe lângă cele 20 de autobuze electrice, și cumpărarea unui microbuz nepoluant, care va face obiectul unei achiziții viitoare. Valoarea totală a proiectului este de 14,7 milioane de euro.

Revenind la licitaţia aflată acum în derulare, trebuie spus că valoarea estimată a contractului este alcătuită din: 20 de autobuze electrice nepoluante noi - 49.366.000 de lei fără TVA, patru staţii de reîncărcare rapidă la capăt de traseu - 2.764.496 lei fără TVA, două staţii de reîncărcare rapidă la locul de garare - 1.382.248 lei fără TVA și lucrări de alimentare cu energie electrică - 493.660 lei fără TVA.

Termenul de livrare cerut este de 15 luni de la semnarea contractului.

Ar mai fi de spus faptul că în ultimii ani flota Transurb a fost dotată cu peste 100 de noi mijloace de transport.


Achiziţionarea unui număr de 20 de autobuze electrice noi, nepoluante, cu emisii zero, a patru staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la capetele liniilor de traseu şi două staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la locul de garare, asta îşi doreşte Primăria municipiului Galaţi, în cadrul procedurii pe care tocmai a lansat-o.

Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 54.006.404 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria tocmai a lansat o licitaţie pentru mijloace de transport noi şi nepoluante. Procedura este iniţiată sub incidența unei clauze suspensive: municipalitatea a depus spre finanțare proiectul în cadrul Planul National de Redresare şi Rezilienţă – PNRR. În cazul în care diligentele autorității nu vor fi concretizate în obținerea contractului de finanțare (în consecință finanțarea nu poate fi asigurată), autoritatea contractanta își rezerva dreptul de a aplica prevederile legale, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziție publică.

În documentele licitaţiei se arată că valoarea estimată a contractului este alcătuită din: 20 de autobuze electrice nepoluante noi - 49.366.000 de lei fără TVA; patru staţii de reîncărcare rapidă la capăt de traseu - 2.764.496 lei fără TVA; două staţii de reîncarcare rapidă la locul de garare - 1.382.248 lei fără TVA; Lucrări de alimentare cu energie electrică - 493.660 lei fără TVA.

Termenul de livrare cerut este de 15 luni de la semnarea contractului. Ofertele sunt aşteptate până pe 20 ianuarie 2023.

Vom reveni cu informaţii.

Citit 2534 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.