Abonament lunar de 120 de lei pentru accesul auto în cimitir

Abonament lunar de 120 de lei pentru accesul auto în cimitir
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un abonament lunar de 120 de lei cu TVA pentru accesul vehiculelor în cimitirele administrate de SC Gospodărire Urbană SRL, asta prevede un proiect de hotărâre ajuns pe masa aleşilor locali. Proiectul mai prevede şi un tarif de pierdere sau distrugere a tichetului de acces auto în cimitir, în valoare de 50 de lei cu TVA. Trebuie spus că societatea Gospodărire Urbană solicită aprobarea acestor noi tarife, ca urmare a instalării unei bariere automate cu sistem de taxare, achiziţionată din fonduri proprii.

Conform documentelor, dotarea cu sistem de parcare cu bariere şi casa de plată cu operator s-a realizat în prezent atât în Cimitirul „Sf. Lazăr”, cât şi în „Eternitatea”, urmând ca, pe viitor, în funcţie de posibilităţile financiare, să fie achiziţionat un astfel de sistem şi pentru Cimitirul „Ştefan cel Mare”.

„Astfel, se generează un control în ceea ce priveşte încasările pe tariful de acces autoturisme, atât pentru vizitatori, cât şi pentru firmele care execută lucrări funerare, facilitându-se accesul de mai multe ori pe zi pentru cei care execută diferite lucrări de întreţinere sau construcţie în incinta cimitirelor. Totodată, pentru creşterea nivelului de conştientizare a importanţei tichetului de acces autoturisme/vehicule până la 3,5 tone, fără de care nu se poate înregistra în sistem încasarea şi ridicarea barierei la ieşire, societatea propune aprobarea unui tarif pentru pierderea/distrugerea tichetului de acces”, explică reprezentanţii societăţii.

În prezent, pentru accesul auto în cimitire se aplică tarifele de 5 lei de luni până vineri şi de 9 lei în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale şi religioase

Citit 4262 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2022 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.