Ionuţ Pucheanu: „E o reuşită că n-am dat faliment ca administraţie”

Ionuţ Pucheanu: „E o reuşită că n-am dat faliment ca administraţie”
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Axa Siderurgiştilor - 1 Decembrie - Traian Vuia - Henri Coandă - George Coşbuc, Casa Artelor şi… faptul că administraţia locală nu a dat faliment, acestea sunt cele mai importante trei reuşite ale acestui an, în viziunea primarului Ionuţ Pucheanu. Fireşte, trebuie adăugate în palmaresul anului 2022 proiectele şi sumele pe care Primăria Galaţi a reuşit să le atragă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Invitat la „Interviurile Reperul Tv”, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a fost întrebat care sunt cele mai importante trei reuşite ale acestui an. Edilul-şef a nominalizat, pe primul loc, axa Siderurgiştilor - 1 Decembrie - Traian Vuia - Henri Coandă - George Coşbuc, afirmând că, de departe, este una dintre cele mai mari investiţii realizate de administraţia publică locală în ultimii zece ani. Primarul a plasat pe locul secund „Casa Artelor” - restaurarea şi punerea în valoare a imobilului de pe strada Domnească nr. 58.

„Cred că cea de-a treia reuşită - mai în glumă, mai în serios - e că n-am dat faliment ca administraţie. A fost o problemă fantastic de mare cu preţurile, care au luat-o razna şi pe care a trebuit să le susţinem. Bani pe care la începutul anului nu i-am prevăzut, că nu aveam de ce, şi care ne-au adus la sapă de lemn. Toate ajustările de preţuri au fost susţinute de către Primărie o lungă perioadă de timp, chiar dacă a apărut o Ordonanţă de Urgenţă. Ca să fiu sincer, mai avem să ne recuperăm aproximativ 50 milioane de lei din aceste ajustări pe care Primăria le-a acoperit din fonduri proprii. Sperăm ca anul să fie unul mult mai bun, fără oscilaţii în sus şi în jos”, a explicat primarul.

Ionuţ Pucheanu a arătat că, pentru a duce la bun sfârşit proiectele ce ar fi trebuit finalizate, a fost redusă viteza la unele dintre acestea, care ar fi putut să fie încheiate anul acesta.

Însă o reuşită importantă a administraţiei locale o reprezintă finanţările substanţiale atrase din PNRR pentru proiecte. „Eu cred că am depăşit locul trei la nivel naţional, suntem mai sus, pentru că alte administraţii nu au reuşit să ia atâţia bani ca noi pe partea de mobilitate urbană. Noi şi Timişoara suntem în vârf, cu finanţarea pentru 40 de autobuze electrice şi 10 tramvaie. Iar aici trebuie să dau Cezarului ce-i al Cezarului - echipa pe care o coordonez s-a mişcat absolut incredibil! Ca să înţeleagă lumea: am câştigat proiecte doar pentru că am fost mai rapizi cu câteva secunde. Apelul s-a deschis la ora 10,00, iar la 10,04 şi câteva zeci de secunde s-au consumat toţi banii. Au fost câteva zeci de secunde care au făcut diferenţa între un proiect eligibil şi unul neeligibil”, a mai spus primarul.

Citit 4745 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 09:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.