Costurile renovării Teatrului Dramatic, pe masa aleșilor locali

Costurile renovării Teatrului Dramatic, pe masa aleșilor locali
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consolidarea structurii de rezistență, restaurarea clădirii cu caracter de monument, a fațadelor, acoperișurilor și elementelor decorative cu refacerea celor distruse sau dispărute, montarea unor obiecte de iluminat de epocă, dar şi montarea de panouri solare pentru asigurarea apei calde de consum și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea parțială de energie electrică, acestea sunt cele mai importante lucrări de care ar urma să beneficieze Teatrul Dramatic "Fani Tardini", în cadrul unei investiții finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", contractul de finanțare pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" Galați a fost semnat. Investiția va fi finanțată cu 17.973.321 de lei cu TVA din PNRR - Componenta 5 - Valul Renovării.

Costurile totale ale lucrărilor de care ar urma să beneficieze imobilul au ajuns pe masa aleșilor locali. În documente se arată că imobilul amplasat pe strada Domnească nr. 59 este construit în perioada 1933-1940, fiind înscris în Lista Monumentelor Istorice. De-a lungul timpului, a avut funcțiuni diferite: Palatul Cultural "V.A. Urechia", Garnizoana sovietică pentru Casa ofițerilor (1946), Teatrul de Stat Galați (perioada 1955-2000), Teatrul Dramatic "Fani Tardini" (2000 - prezent). Clădirea prezintă degradări pronunțate ale structurii de rezistență, fisuri și o izolație termică defectuoasă.

Proiectul de renovare prevede, în primul rând, consolidarea structurii de rezistență a imobilului, restaurarea și reabilitarea clădirii cu caracter de monument, restaurarea fațadelor, acoperișurilor, elementelor decorative cu refacerea integrității unor elemente degradate, distruse sau dispărute. De asemenea, se impun refacerea șarpantei și înlocuirea învelitorii, reabilitarea instalației de iluminat, dar și montarea de obiecte de iluminat de epocă. Pe lângă izolarea termică a fațadelor și refacerea finisajelor, termoizolarea terasei și înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic pentru încălzire, ar urma să fie instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice, precum și înlocuirea totală a instalațiilor. Proiectul mai cuprinde amenajarea cu mobilier adecvat și/sau alte elemente decorative, facilități pentru persoane cu dizabilități, protecție împotriva incendiilor, securitate și protecție generală.

Valoarea totală a investiției a fost calculată la 30.082.557 de lei, iar durata de realizare este estimată la 24 de luni.

Citit 1216 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2023 09:45

1 comentariu

  • postat de basarab paltanea
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 06:18
    86.124.203.***
    GL-II-m-B-03018 - este codul monumentului istoric teatrul dramatic, nu cladire cu caracter de monument istoric cum tot insistati in articol! mai multa grija in formulare nu v ar strica!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.