Zece idei pentru amplasarea Primăriei

Zece idei pentru amplasarea Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Viaţa Liberă” vă promite că va prezenta aleşilor locali toate ideile gălăţenilor cu privire la zona în care s-ar putea construi un nou sediu al Primăriei *

În continuare primim de la cititori opinii cu privire la locul unde ar putea fi situat un nou sediu al Primăriei, discuţie care a apărut în ultima lună, după ce cotidianul „Viaţa Liberă” a informat despre faptul că administraţia publică locală este în pericol de a-şi pierde sediul de pe strada Domnească nr. 38, clădirea fiind câştigată în instanţă de moştenitorii fostului proprietar.

Interesant este că totuşi nici unul din gălăţenii care ni s-au adresat nu este de părere că Primăria ar trebui să cumpere actualul sediu din Domnească, ci toţi cred că administraţia trebuie să aibă sediul propriu. Unde?, ei bine, aici intervin ideile gălăţenilor noştri.

Până acum, propunerile pentru zona în care să se construiască un nou sediu au vizat următoarele locuri: pe Primăverii (în locul fostei Policlinici), în Complexul Francezi, pe Basarabiei, la parterul blocului A 16, unde este direcţia de Fiscalitate, pentru persoane juridice,  pe strada Fraternităţii, unde este Centrul de Informare a Cetăţeanului, în actualul sediul al CJ (consiliul urmând să se mute înapoi, în sediul Prefecturii) şi, mai nou, pe strada Coşbuc.

După ultima propunere prezentată – cea de construcţie a Primăriei pe strada Coşbuc (mai degrabă un pretext pentru a atrage atenţia asupra multiplelor probleme de gospodărire din zonă, decât o propunere serioasă), am primit „10 idei de amplasare a noii Primării”, din partea unui „gălăţean get-beget”. Vi le prezentăm, pe rând, fiecare sugestie având şi argumentaţia aferentă, la care se adaugă câte o doză rezonabilă de umor.

Gălăţenii le pot citi şi, desigur, pot trimite în continuare, sugestiile lor. „Viaţa liberă” vă promite că toate sugestiile vor fi prezentate reprezentanţilor Primăriei, dar şi aleşilor locali, astfel încât şi consilierii să ştie ce doresc oamenii care i-au ales. Mai ales că la sfârşitul acestei luni – mai exact, în ultima joi din lună, cei 27 de consilieri locali vor avea de luat o decizie cu privire la ce se va întâmpla, pe viitor, cu sediul Primăriei: se cumpără actuala clădire, de la noii proprietari, se închiriază, sau se mută, urmând să se construiască un nou sediu? Dar iată decalogul propunerilor:

Afacere de succes - o Primărie deşteaptă

1. „Pastila de pe Faleză. Loc liber, parc, vedere superbă la Dunăre, noul pod gândit cândva aici poate pleca direct din biroul primarului.

2. Clădirea din Domnească 24. Trebuie rupt mâţu’ în ceea ce priveşte acest caz.

3. Grădina Central. Poate e prea mic locul, poate nu.

4. Fostul cinematograf Popular, revendicat şi restituit, poate fi răscumpărat, demolat şi... decât biliard, muzică sau ce se mai aude pe acolo, mai bine o primărie serioasă.

5. Idem în legătură cu fostul cinema Central, actualmente grecesc. Păcat de clădirea asta uriaşă. Stă ca proasta în mijlocul târgului.

6. Sediul de pe Egalităţii plus spaţiile locuite de la etajele superioare. Se vor găsi poate alte apartamente la schimb.

7. Ruina de lângă Prefectură. Centru de afaceri? Păi, ce afacere este mai mare pentru oraş decât o primărie deşteaptă? 

8. Terenul Apărării Civile (din spatele fostului Teatru de Păpuşi) cu acces de pe Eroilor, vizavi de casa Artei (sediul CJG). 

9. Tot pe Eroilor, terenul eliberat din apropierea intersecţiei cu strada Domnească, eventual cu demolarea sediului PSD. Şi dezafectarea locului poate avansa către sediul CJG. Este acolo un parc unde nu se plimbă nimeni.

10. Stadionul Portul Roşu. Episcopia este la doi paşi, Grădina Publică, idem”, ne-a scris gălăţeanul.

Citit 1099 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.