Echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

Echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, obținerea unei finanțări europene pentru trei spitale aflate în subordinea CJ - Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor și Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci - în vederea achiziționării de echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Conform sursei citate, printre aceste echipamente se numără: analizor microbiologie cu inoculator automat pentru identificarea și testarea sensibilității la substanțe microbiene pe baza concentrației minime inhibitorii a bacteriilor și fungilor, dispozitiv mobil automat de decontaminare cu emisie UV continuă, lămpi de dezinfecție cu lumină UV, nebulizator automat cu ceață uscată, echipamente de curățat pardoseli și pentru dezinfecție termică antibacteriană, instrumentar medical cu sistem de uscare, biocolector pentru prelevarea de probe microbiologice din aer, precum și sisteme integrate pentru instruire și verificarea igienei mâinilor, de filtrare și tratare aer hepa-ozon și de filtrare și tratare a aerului din sălile de operații.

Valoarea totală a investițiilor este de 2.622.633 lei (fără TVA), finanțare obținută în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Citit 1004 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2023 10:35

1 comentariu

  • postat de Zz
    Joi, 09 Martie 2023 13:36
    95.76.19.***
    Despre Spitalul Județean Galați, spitalul morții, unde 80% din persoanele decedate sunt din cauza infecțiilor nozocomiale, NU SE AUDE NIMIC????? FACE TI UN SONDAJ, DOAR CU PERSOANELE DECEDATE DIN JURUL FIECARUIA și o sa vedeți ca locul I nu îl poate ocupa nimeni.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.