Încă un proiect turistic, contracronometru, al Consiliului Județean

Încă un proiect turistic, contracronometru, al Consiliului Județean
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Joi, 9 martie, a avut loc conferința de lansare oficială a proiectului pescăresc al Consiliului Județean (CJ) Galați, unul de promovare a zonei Prut-Dunăre, cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020.

Cu un buget de aproximativ 2,51 milioane de lei, acest proiect trebuie finalizat în maximum 10 luni, iar investiția propriu-zisă o reprezintă achiziționarea unei ambarcațiuni cu 30 de locuri, în condițiile în care, în prezent se află în evaluare oferta unui producător constănțean (vezi și https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/198026-oferta-constanteana-pentru-punctul-turistic-plutitor). În plus, trebuie arătat că procedura de achiziție este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive, în sensul în care încheierea contractului este condiţionată de semnarea finanţării de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea de Management a POPAM, informații prezentate de noul county-manager (administrator public) al CJ Galați, Camelia Epure.

Nu în ultimul rând, de la Corina Sofrone, reprezentantul Asociației pentru Dezvoltare Durabilă ''Prut-Dunăre”, am aflat că această navă de pasageri va fi destinată întregii comunități, scopul evident al utilizării sale fiind promovarea oportunităților turistice din zonă, cu mențiunea că proiectul este, la această dată, unul contracronometru.

Citit 2726 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2023 07:24

1 comentariu

  • postat de Ivan
    Sâmbătă, 11 Martie 2023 06:46
    5.13.234.***
    Si panzaru' moldovenesc unde e? Ca l-am platit si pe ala, cu bani grei, cu dobanzi... Sunt si in Galati si Braila privati care pot organiza plimbari pe Dunare. De ce nu ajuta firme PRIVATE sa faca turism, promovandu-le activitatea culturala, economica, promovand activitati in natura, etc? In alte re
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.