Deputatul PSD Viorel Ştefan: Economia, un bolnav pe patul de spital

Deputatul PSD Viorel Ştefan: Economia, un bolnav pe patul de spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un nou acord cu FMI vindecă boala economiei româneşti sau o apropie de groapă? *

Preşedintele Traian Băsescu a lansat ideea discutării unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, în luna octombrie, deşi premierul Emil Boc nu avea ştiinţă despre o asemenea perspectivă. Ce înseamnă un nou acord cu FMI şi ce impact va avea el asupra economiei şi situaţiei generale a României am încercat să aflăm de la deputatul PSD Viorel Ştefan, preşedintele comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor.

În opinia economistului gălăţean, acesta este semnalul cel mai clar că situaţia economică din România este departe de a se fi îndreptat, urmare a măsurilor şi politicilor gestionate de actuala guvernare.

„Atunci când s-a semnat Acordul cu FMI s-a pus în vedere un orizont de timp în care să se readucă stabilitatea macroeconomică, să se rezolve problema absorbţiei fondurilor europene, să se rezolve problema administrării fiscale, a combaterii evaziunii şi contrabandei. Iată că suntem la finalul acestui orizont de timp, aceste probleme nici pe departe nu sunt rezolvate şi de aceea se simte nevoia prelungirii intervalului care să permită României să-şi rezolve această problemă”.

„Altfel spus, economia românească continuă să fie în postura unui bolnav pe patul de spital care încă nu poate fi externat şi se pune problema prelungirii perioadei de internare sau asistenţă la domiciliu din partea personalului medical. Cam asta se întâmplă astăzi cu România”, ne-a declarat deputatul gălăţean.

Pe linie medicală, un nou acord ar însemna o resuscitare a bolnavului sau un pas mai aproape de groapă? „Un nou acord înseamnă o şansă suplimentară pentru însănătoşirea pacientului, cu o singură condiţie, pacientul să respecte prescripţia medicului”.

„Faptul că în toată perioada de spitalizare economia românească nu a respectat prescripţia care să-i permită însănătoşirea, mă face să cred că, indiferent câte acorduri se vor semna de aici încolo, dacă nu se schimbă guvernarea, pacientul nu se va însănătoşi”, a explicat Viorel Ştefan.

Faptul că premierul Emil Boc nu avea ştiinţă despre afirmaţiile preşedintelui Băsescu, nu e deloc o surpriză pentru parlamentarul PSD: „E o poveste veche cu ceea ce ştie tot satul numai soţul nu. Boc de mult este în postura asta. El e ultimul care află ce decizii ia guvernul”, ne-a mai declarat preşedintele Camerei de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor.

Citit 598 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.