Liberalii se preocupă de plafonarea tarifelor RCA

Liberalii se preocupă de plafonarea tarifelor RCA
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Într-o conferință de presă organizată joi, 16 martie, la sediul local al PNL, deputatul gălățean Onuț Atanasiu s-a declarat îngrijorat de starea pieței asigurărilor din România, ”scena unui cutremur ce nu s-a încheiat odată cu falimentul City Insurance”.

Atanasiu a arătat că, în prezent, Parlamentul României are o pârghie, din păcate nefolosită. ”Există un proiect de lege, al cărui cosemnatar sunt, ce include ceea ce acum solicită toată lumea, inclusiv ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară - n.r.) și anume plafonarea tarifelor la RCA. (...) Adoptată tacit de Senat, propunerea legislativă a fost, până acum, complet ignorată de Camera Deputaților, iar de 11 luni nu a generat nicio dezbatere în comisii, deși este așteptată de toată lumea. Sigur că acest proiect nu este perfect, însă, la începutul acestei săptămâni, am reluat demersurile pentru a ajunge cu el în plenul Parlamentului”, a mai spus deputatul gălățean.

Întrebat dacă nu ar fi mai bine ca ASF să facă o ”curățenie” în piață, având în vedere și zvonurile privind insolvența Euroins, iar plafonarea să nu fie una care să conducă la tarife ale RCA mai mari decât în prezent în unele județe, Onuț Atanasiu a răspuns: ”Tariful maxim stabilit de ASF de 9.000 de lei, la care s-a aplicat procentul de 36 la sută, ar fi condus, discutăm despre un exemplu ce privește o societate din Galați, la o valoare de circa 13.000 de lei. Numai că toate ofertele asiguratorilor au fost peste și a fost nevoie de intervenția biroului local ce aparține de ASF. Ca urmare a acesteia, tarifele au scăzut și cu 50 la sută, iar asta arată că nu aveau nicio bază. De aceea, vrem ca prin lege să plafonăm tarifele pe o perioadă de șase luni, pentru că mai mult nu ne permite nici Comisia Europeană”.

Mai mult, premierul Nicolae Ciucă a avut recent o întâlnire cu preşedintele ASF, în contextul în care se discută în cazul companiei Euroins despre o gravă deficienţă de capital, ceea ce ar putea însemna un nou şoc pe piaţa RCA, al doilea, după falimentul City Insurance. Totuși, potrivit zf.ro, unii actori din piaţa asigurărilor sunt de părere că situaţia Euroins România nu este una de insolvenţă sau faliment, existând posibilitatea de a se interveni pentru o administrare temporară.

Citit 1295 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 12:34

8 comentarii

 • postat de Miruna
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 20:22
  5.13.158.***
  @ Bleah

  Lăsați lăsați că nici cu ceilalți și cu mascarada/g0l@n!a lor, cu boxe, vuvuzele, stup!df0nuri vârâte-n ochii celorlalți, cu g0l@n!a adulată și susținută/încurajată chiar, de ei, fiindcă le era de folos lor... Când era vandalismul/g0l@n!a aia "în străduri", nu au zis nimic dezaprobator/acuzator, n-au zis nici pîs, ba chiar lăsau de înțeles că ar fi de laudă g0l@n!a/vandalismul...Și apoi se mai și miră de ce nu-i crede/votești?/susține lumea pe ei...
  În loc să muncească, să realizeze/construiască proiecte/edificii pentru societatea românească, pentru posteritate, ei să pretau la g0l@n!i...boxe, vuvuzele, stupidfonuri...și alte cele, gesturi g0l@nești/nedemne.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Miruna
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 20:14
  5.13.158.***
  @ asigurat

  Lasă bre, nea "asiguratule" că și PDL era nu cu un pas în...ci era trecut cu totul dincolo...și, ce să vezi, l-au readus unii țopăici din fostul PNL(istoric)...rujându-i/fardându-i și prezentându-i românilor ca fiind "noii politicheni, ca fiind "NOUL?" PDL(PNL)... Aceiași Pî rț0v!ști...care au diminuat salariile/pensiile românilor și care au închis spitalele prin țară...oamenii așteptând să le vină Salvarea din alte zări ale țărișoarei...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bleah
  Marți, 21 Martie 2023 07:33
  5.13.155.***
  Sunt foarte preocupați de bunăstarea românilor... Mai ales cei de la putere, care or fi fost ei de când e democrația asta... Acum, PNL, PSD și UDMR! Bleah!
  1
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 20 Martie 2023 09:19
  86.124.203.***
  PNL ar trebui mai intii sa raspunda pentru subminarea economiei nationale pe care acest partid a facut-o prin reprezentantul sau la Ministerul Energiei!PNL a condus acest minister in ultimii 3 ani printr-un ministru care este distribuitor OMV!Apoi PNL trebuie sa raspunda pentru macabra politica de externe!PNL trebuie sa raspunda pentru jaful cu vaccinurile!Pentru afacerile din pandemie!Pentru legile justitiei pentru care pesedistii sunt fericiti!Pentru multe trebuie sa raspunda PNL!Populism ieftin !Parlamentul are in subordine acest ASF !Au trecut 3 falimente si parlamentarii nu au facut nimic!Acum vezi Doamne liberalii care lauda PIATA LIBERA deodata vorbeste de PLAFONARE!In sitiatia cu asa zisa piata a energiei liberalii laudau piata libera si erau contra plafonarii!Acum deodata liberalii care cica sunt de dreapta vorbesc de plafonare!Oare ca se apropie alegerile si se gindesc ca nimeni nu o sai mai voteze????Deci POPULISM SI ATIT!SOLUTII DE LOC!!!Daca pina la alegeri vor cauta sa plafoneze tot eu ma astept ca din 2025 sa inceapa marea durere!Dupa alegeri va fi jale!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 20 Martie 2023 05:03
  89.136.3.***
  Politica si populism ieftin.

  ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) tocmai a marit pretul de referinta pentru RCA.
  Presedintele ASF este Nicu Marcu - candidat propus de PNL.

  Dar acum PNL este preocupat si vrea sa plafoneze.
  Ei maresc si tot ei ne arata sa sunt cu noi si ne ajuta.
  Asa este si asa a fost mereu tara asta condusa de PSD si PNL - numai lucruri facute pentru a prostii votantii.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Miruna
  Sâmbătă, 18 Martie 2023 11:43
  5.13.158.***
  @ asigurat...

  Lăsați stimabile "asigurat", că și PDL-ul era deja cu totul dus, iar PNL-ul năpădit de securici și de servili ca Lucovid Orbuță, MARELE lind!c țopăici, dansator, papiț0i buf0n(care le zicea românilor că dacă nu țopăie precum țopăia el, ia/u c0nd@mnare)... Nici aceia, foștii - adevărații liberali (din) PNL, n-au lăsat PDL-ul să se ducă-n haznaua istoriei, acolo unde îi era locul, după toate Pî rț0v-ismele ce le-au asuprit asupra nației, asupra poporului român.

  Secur! Smul e încă în floare, chiar și după ce c0monismul ăl mult hulit cică s-o dus...

  Și-acum vrea să revină-n politică, măskr!ciul cu altă pr0steală de partid...

  De câte ori am votat ši am susținut liberalismul, iar liberalismul și-a dat în petec, fiindcă, vedeți coi, unii nu înțeleg că politica(cât și celelalte-n viată/societate) nu e ceva abstract, ceva din neant... Totul este înfăptuit de Oameni, iar dacă Oamenii sunt "strâmbi"(NEoameni, dezumanizați, pervertiți, g0lăn!zați, ÎNDRĂCIȚI, mânați de ură și de g0lăn!e)...atunci, rezultatul muncii lor nu poate fi decât unul strâmb/pervertit/necurat...

  Când ne vom lepăda de ură/f0lănie/Drăcie, când g0lănia va fi scoasă în ilegalitate(NU justificată în toate modurile, gen "că-s opinii politice" sau că g0lănia "din străduri"...iesti "un drept democratic", doar pentru că atunci îți este ție utilă g0lănia/ura/Drăcia)...doar atunci vom avea o Societate a OMului NORMALĂ.

  PNL-ul ziceți că a adus "Pe Se De"-ul la Guvernare?
  Dar să nu uităm că PNL-ul ăsta prefăcut/țopăitor(și cu unii dintre voi votancii g0lănizați/îndrăciți/dezumanizați/inumani(care ați tot adulat și tot dicinizați g0lănia) a/ați adus PDL-ul(Pî rț0v-ismul) din nou în politică...p-acei inumani care promovau ura/g0lănia/Drăc!a, ăia care puneau spitale pe chituci prin țară(că ziceau ei că "nu-s profitabile" unele spitale, fiindcă după mintea lor îndrăcită cică sănătatea oamenilor trebuia să fie profitabilă în mintea lor,trebuia să scoată profit) p-acei inumani care au diminuat salariilor
  1
  6
  Raportează
 • postat de asigurat
  Vineri, 17 Martie 2023 18:05
  5.13.216.***
  Mvaiii,ce îngrijorat este tovarășul usl-isl despre care f mulți gălățeni nici nu au auzit,de unde am fi putut ști că dânsul este unul din cosemnatarii nemaipomenitului proiect de lege care ar prevede,vezi doamne,plafonarea tarifelor RCA, serios !...cerut de ASF,păi nu ASF este cel care a cerut majorarea tarifelor cu procentajele de până la 40% pt. care posesorilor de autovehicole,particulari sau juridici le-au căzut ochii în gură când au văzut noile prețuri,Auzi,propunere legislativă care a fost blocată la camera deputaților,păi cine e coane tartorul șef la cameră ,nu cumva aliatul vostru pesedist pe care l-ați adus la guvernare într-o perioadă când era deja cu un picior în groapă !?
  Stimabile parlamentar,dacă vreți să faceți o treabă corectă și cinstită pt. cetățean prin legea pe care o propuneți,plafonați tarifele pt. o perioadă de un an de la data în care v-a intra în vigoare ,ca să beneficieze de aceste plafonare și cei care au căzut în capcana ASF ,posesorii de autovehicule au fost obligați să-și refacă polița până la data în care ASF a anunțat deja insolvența EUROINS ,reiterez aici că ASF a mai majorat nivelul RCA în luna februarie,deci se știa deja că Euroins are probleme financiare cum s-a știut și despre CITY Insurance numai că ASF a fost părtaș la frauda celei din urmă despre care nu se mai aude nimic chiar dacă are un dosar la DIICOT, care se va umple de praf până la prescriere.
  Aveam așteptări din partea ASF știut fiind că FG a plătit daunele asiguratorilor lui City și se dovedește că și pt. Euroins, FG a preluat datoriile,deci treaba era premeditată,și atunci,de ce ASF nu a făcut public că pt. Euroins i se va ridica autorizația astfel încât, posesorii de polițe să nu mai cumpere de la această societate.
  În concluzie ,în țara asta categorisită ca pol al sărăciei într-un top european corupția e la ea acasă,ASF o instituție a guvernului cu salarii de mii de euro,nu-și face datoria de supraveghetor al societăților de asigurări ,cetățenii plătind incompete
  3
  7
  Raportează
 • postat de Miruna
  Vineri, 17 Martie 2023 11:17
  5.13.158.***
  Poate se vor trezi liberalii, din adormire/îndrăcire...și se vor reîntoarce la adevărata lor menire...grija față de OM...și vor tempera/plafona/aduce la NORMAL(ITATE) prețurile la orice, la toate serviciile și bunurile de consum...la toate cele necesare TRAIULUI SĂNĂTOS.
  Că nu e musai...ca numai unii să se super-ultra-mega-îndestuleze/ghiftuiască, iar alții/ceilălți cetățeni să se chinuie, să ducă pe umerii lor(și doar a lor) greul/povara Dezumanizării îndestulaților/îmbuibaților/ghiftuiților.

  Dacă nu le convine producătorilor, comercianților...atunci să-i scoată/alunge de pe piață, dar să-i și deconecteze de la bunurile patriei(bogății, pământuri, resurse) de pe urma cărora, aceștia, câțiva, îmbuibați/ghiftuiți/îndestulați au profitat și profită.

  Costul Vieții cetățenilor/OM-ului, poate fi menținut la un nivel mic/acceptabil/tolerabil/UMAN, numai dacă se vrea, numai dacă se dorește...și numai prin OMENIE(lepădarea de drăcie și delimitarea de dezumanizare).

  Ați păsa, grija față de OM, grija față de aproapele tău, OMul, indiferent cine este acel OM mai aproape de tine, la un moment dat.

  D-asta sga și vrut ÎNDRĂCIREA, DEZUMANIZAREA OMULUI, ASMUȚIREA OM CU/CONTRA OM... Pentru ca DRĂC!A să se-nfiripe în OAMENI, pentru ca DRĂCIA să conducå OMENIREA.

  LEPĂDAREA DE URĂ, LEPĂDAREA DE DRĂCIE este, ìn opinia mea...răspunsul/rezolvarea la toate problemele LUMII.


  P.S.: Întotdeauna Drăcia va încerca să Dezbine OM cu OM, să Bagatelizeze toate cele ce încearcă a arăta OMULUI/LUMII că OMENIA(și nu NEOMENIA/DEZUMANIZAREA) este calea de urmat pentru OM, pentru ÎNTREAGA SOCIETATE.
  2
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.