Liberalii se preocupă de plafonarea tarifelor RCA

Liberalii se preocupă de plafonarea tarifelor RCA
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Într-o conferință de presă organizată joi, 16 martie, la sediul local al PNL, deputatul gălățean Onuț Atanasiu s-a declarat îngrijorat de starea pieței asigurărilor din România, ”scena unui cutremur ce nu s-a încheiat odată cu falimentul City Insurance”.

Atanasiu a arătat că, în prezent, Parlamentul României are o pârghie, din păcate nefolosită. ”Există un proiect de lege, al cărui cosemnatar sunt, ce include ceea ce acum solicită toată lumea, inclusiv ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară - n.r.) și anume plafonarea tarifelor la RCA. (...) Adoptată tacit de Senat, propunerea legislativă a fost, până acum, complet ignorată de Camera Deputaților, iar de 11 luni nu a generat nicio dezbatere în comisii, deși este așteptată de toată lumea. Sigur că acest proiect nu este perfect, însă, la începutul acestei săptămâni, am reluat demersurile pentru a ajunge cu el în plenul Parlamentului”, a mai spus deputatul gălățean.

Întrebat dacă nu ar fi mai bine ca ASF să facă o ”curățenie” în piață, având în vedere și zvonurile privind insolvența Euroins, iar plafonarea să nu fie una care să conducă la tarife ale RCA mai mari decât în prezent în unele județe, Onuț Atanasiu a răspuns: ”Tariful maxim stabilit de ASF de 9.000 de lei, la care s-a aplicat procentul de 36 la sută, ar fi condus, discutăm despre un exemplu ce privește o societate din Galați, la o valoare de circa 13.000 de lei. Numai că toate ofertele asiguratorilor au fost peste și a fost nevoie de intervenția biroului local ce aparține de ASF. Ca urmare a acesteia, tarifele au scăzut și cu 50 la sută, iar asta arată că nu aveau nicio bază. De aceea, vrem ca prin lege să plafonăm tarifele pe o perioadă de șase luni, pentru că mai mult nu ne permite nici Comisia Europeană”.

Mai mult, premierul Nicolae Ciucă a avut recent o întâlnire cu preşedintele ASF, în contextul în care se discută în cazul companiei Euroins despre o gravă deficienţă de capital, ceea ce ar putea însemna un nou şoc pe piaţa RCA, al doilea, după falimentul City Insurance. Totuși, potrivit zf.ro, unii actori din piaţa asigurărilor sunt de părere că situaţia Euroins România nu este una de insolvenţă sau faliment, existând posibilitatea de a se interveni pentru o administrare temporară.

Citit 1532 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 12:34

8 comentarii

  • postat de Miruna
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 20:22
    5.13.158.***
    @ Bleah

    Lăsați lăsați că nici cu ceilalți și cu mascarada/g0l@n!a lor, cu boxe, vuvuzele, stup!df0nuri vârâte-n ochii celorlalți, cu g0l@n!a adulată și susținută/încurajată chiar, de ei, fiindcă le era de folos lor... Când era vandalismul/g0l@n!a aia "în străduri", nu au zis nimic dezaprobator/ac
    0
    0
  • postat de Miruna
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 20:14
    5.13.158.***
    @ asigurat

    Lasă bre, nea "asiguratule" că și PDL era nu cu un pas în...ci era trecut cu totul dincolo...și, ce să vezi, l-au readus unii țopăici din fostul PNL(istoric)...rujându-i/fardându-i și prezentându-i românilor ca fiind "noii politicheni, ca fiind "NOUL?" PDL(PNL)... Aceiași Pî rț0v!ști..
    0
    0
  • postat de Bleah
    Marți, 21 Martie 2023 07:33
    5.13.155.***
    Sunt foarte preocupați de bunăstarea românilor... Mai ales cei de la putere, care or fi fost ei de când e democrația asta... Acum, PNL, PSD și UDMR! Bleah!
    0
    0
  • postat de florin
    Luni, 20 Martie 2023 09:19
    86.124.203.***
    PNL ar trebui mai intii sa raspunda pentru subminarea economiei nationale pe care acest partid a facut-o prin reprezentantul sau la Ministerul Energiei!PNL a condus acest minister in ultimii 3 ani printr-un ministru care este distribuitor OMV!Apoi PNL trebuie sa raspunda pentru macabra politica de e
    0
    0
  • postat de Marius
    Luni, 20 Martie 2023 05:03
    89.136.3.***
    Politica si populism ieftin.

    ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) tocmai a marit pretul de referinta pentru RCA.
    Presedintele ASF este Nicu Marcu - candidat propus de PNL.

    Dar acum PNL este preocupat si vrea sa plafoneze.
    Ei maresc si tot ei ne arata sa sunt cu noi si ne ajuta.
    Asa
    0
    0
  • postat de Miruna
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 11:43
    5.13.158.***
    @ asigurat...

    Lăsați stimabile "asigurat", că și PDL-ul era deja cu totul dus, iar PNL-ul năpădit de securici și de servili ca Lucovid Orbuță, MARELE lind!c țopăici, dansator, papiț0i buf0n(care le zicea românilor că dacă nu țopăie precum țopăia el, ia/u c0nd@mnare)... Nici aceia, foștii - adevăr
    0
    0
  • postat de asigurat
    Vineri, 17 Martie 2023 18:05
    5.13.216.***
    Mvaiii,ce îngrijorat este tovarășul usl-isl despre care f mulți gălățeni nici nu au auzit,de unde am fi putut ști că dânsul este unul din cosemnatarii nemaipomenitului proiect de lege care ar prevede,vezi doamne,plafonarea tarifelor RCA, serios !...cerut de ASF,păi nu ASF este cel care a cerut major
    0
    0
  • postat de Miruna
    Vineri, 17 Martie 2023 11:17
    5.13.158.***
    Poate se vor trezi liberalii, din adormire/îndrăcire...și se vor reîntoarce la adevărata lor menire...grija față de OM...și vor tempera/plafona/aduce la NORMAL(ITATE) prețurile la orice, la toate serviciile și bunurile de consum...la toate cele necesare TRAIULUI SĂNĂTOS.
    Că nu e musai...ca numai un
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.