Spațiile verzi ale Galaţiului nu vor mai fi îngrijite de bengalezi

Spațiile verzi ale Galaţiului nu vor mai fi îngrijite de bengalezi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În locul nepalezilor şi al bengalezilor pe care i-a adus în ultimii ani ca să cosească buruienile din Galaţi, Gospodărire Urbană şi-ar dori să angajeze forţă de muncă locală pentru spaţiile verzi ale oraşului.

Potrivit declaraţiilor făcute de managerul societăţii, Dragoş Magearu, din 15 martie s-a dat startul la angajări.

"Încercăm, anul acesta, să nu mai aducem personal extracomunitar, cum am făcut în anii trecuţi. O bună parte dintre cei care au venit nu au fost chiar ceea ce ne doream. Am pierdut şi câte-o lună instruindu-i, pentru că nu ştiau să folosească nici motocoasa, nici alte echipamente. Mai avem câţiva angajaţi din Bangladesh, dar încercăm să aducem de la noi. Am făcut o campanie în cadrul căreia am mers prin toate comunele din judeţ şi am pus anunţuri de angajare", a declarat Dragoş Magearu, la Reperul TV.

Conform directorului, ar fi nevoie de aproximativ 30 de muncitori pentru cosit iarba, tăiat gard viu, săpat gropi şi plantări. În prima fază, se vor face angajări pentru o perioadă determinată, dar cei mai serioşi şi mai implicaţi dintre sezonieri ar putea deveni angajaţi permanenţi.

"Au crescut şi salariile. Dacă salariul minim pe economie este de 3.000 de lei brut, noi oferim cam 3.500 de lei salariu tarifar, la care se mai adaugă sporul de vechime. Se poate ajunge la 4.000 de lei brut, ceea ce înseamnă 2.500 - 2.700 de lei net, mai sunt şi bonurile de masă", spune, optimist, Magearu.

Dacă selecţia de personal nu va avea succes, societatea este dispusă, din nou, să apeleze la forța de muncă din spaţiul extracomunitar.

 

Citit 5645 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 09:50

5 comentarii

 • postat de MIMI
  Marți, 21 Martie 2023 07:28
  86.124.201.***
  Bine spus de ,,Mihnea,, acest Magearu Dragos are salar cit el de mare si nesimtit de 10000 E pe luna si degeaba il ia!!!In afara de lipit afise din 4 in 4 ani toti directorii sunt recompensati cu STAT DEGEABA 4 ani si salarii grase si nsimtite!!!
  2
  0
  Raportează
 • postat de Ichim
  Vineri, 17 Martie 2023 08:38
  95.76.59.***
  Managerii si conducerea primariei sunt prost consiliati si au constatat ca pe un an de zile fondurle necesare aducerii si sustinerii unui strain pot asigura plata a doi trei romani disperati-nevoiasi.
  Cam aceasta este situatia reala. Doar ca intre timp nevoiasii au aflat cat costa un nepalez si vor salariile la acelasi nivel, plus asigurari, echipamente si echivalentul in bani sau bonuri a transportului asigurat strainilor.
  O alta solutie poate fi detasarea cate 1-3 luni a sefilor din Ecosal si primarie in calitate de "sefi sub acoperire" de muncitori si cosasi. Sa-si merite salariile.
  1
  30
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Joi, 16 Martie 2023 20:26
  5.13.217.***
  In fruntea cosasilor ar trebui sa fie ca exemplu Dragos Magearu si Marcel Cocu (sa renunte la salariile lor de directori si sa incaseze salariul unui cosas cu vechime in campul muncii cam 2.500 - 2.700 de lei net, plus bonurile de masă).
  5
  37
  Raportează
 • postat de cezar
  Joi, 16 Martie 2023 11:12
  92.87.201.***
  hai sa incepem sa cautam printre detinuti si asistatii sociali..ca nu se stie de unde "sare forta de munca"...
  5
  45
  Raportează
 • postat de Zz
  Joi, 16 Martie 2023 11:11
  95.76.19.***
  Speram ca dacă plătim, nu ca pana acum nu am făcut o, sa fie maturat și orașul. La cum funcționează Gospodărire Urbana în alte direcții nu cred ca va fi în stare sa se organizeze.
  7
  42
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro