Vasile Blaga: „Suntem ospătarii PSD la guvernare”

Vasile Blaga: „Suntem ospătarii PSD la guvernare”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Critică și terapie”, la Partidul Național Liberal.

Mai mulți lideri grei ai PNL i-au criticat dur miercuri seară pe președintele PNL Nicolae Ciucă și pe secretarul general Lucian Bode, au declarat pentru G4Media surse liberale. Informația a fost publicată și de cotidianul „Libertatea”.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care relația dintre PNL și PSD este tensionată după haosul din Coaliție, prin lipsa asumării unor decizii comune în ceea ce privește codurile penale, dar și legea pensiilor speciale.

Principalele reproșuri aduse de liderii PNL au fost legate de subordonarea totală față de PSD în coaliția de guvernare, lipsa reformelor la guvernare și calitatea slabă a miniștrilor. Tonul criticilor a fost dat de europarlamentarul Vasile Blaga, de șeful organizației Bihor, Ilie Bolojan, fostul premier Emil Boc și fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, potrivit surselor citate, dar și europarlamentarii Gheorghe Falcă și Rareș Bogdan.

Astfel, Ilie Bolojan și-a început discursul spunând că PNL a făcut această coaliție de nevoie, fără să și-o dorească și că „noi speram să facem niște reforme majore, niște lucruri mari, necesare, iar Guvernul nu face altceva decât să fie un amărât de administrator și ăla de multe ori foarte slab și lipsit de viziune”. Bolojan i-a reproșat lui Lucian Bode că prezintă sondaje în care PNL este în creștere, dar realitatea este alta, partidul fiind în „descreștere”. Trebuie spus că, în cadrul PNL, prim-vicepreședintele Dan Motreanu a prezentat un sondaj realizat la comanda partidului de INSCOP. Potrivit acestuia, PSD ar avea 29%, PNL - 21%, AUR - 17% și USR - 12%.

Un alt lider PNL, Vasile Blaga, a criticat dur lipsa de organizare a partidului. „Suntem ospătarii PSD la guvernare, zero organizare. Stâlpii sunt mai cunoscuți decât miniștrii. 70% dintre miniștrii noștri dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri recunosc stâlpul, nu și miniștrii. Nu se poate așa ceva, iar unii își doresc să fie președinți de organizații, dar nu știu problemele organizațiilor”, ar fi reproșat Blaga, făcând aluzie la ministrul Sebastian Burduja, care dorește șefia PNL București. Acesta a cerut ca, la rotativă, PNL să nominalizeze nume grele, din prima linie a partidului, iar Rareș Bogdan a anunțat joi că își va depune candidatura pentru un post de vicepremier în guvern, după rotația guvernamentală. El a spus că își va retrage această candidatură dacă își doresc acest post Ilie Bolojan sau Emil Boc.

Întrebat dacă, pe lângă critici, la ședință a fost luată și vreo decizie, un lider PNL a spus că a fost vorba ”doar de critică și terapie”.

Citit 860 ori Ultima modificare Vineri, 14 Aprilie 2023 14:16

1 comentariu

  • postat de Mir
    Joi, 06 Aprilie 2023 16:58
    5.13.158.***
    Și ce draq vroiai băi Bleaga...!?? Vroiai iar la putere, tocmai tu PDL-istul PNL-izat, care cot la cot cu Petrov ați diminuat salarii/pensii și ați închis spitale prin țară, făcând să moarå oameni tot așteptând să le vină Salvarea de prin alte părți, doar fiibdcă unii t0rț!onari ca coi ați considera
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.