Amplu proces de modernizare în Eroilor 13A

Amplu proces de modernizare în Eroilor 13A
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Asocierea PM Construct 2007 SRL-Arhitone SRL-Bia Consproiect SRL a obținut, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), lucrările de reabilitare destinate clădirii aparținând Consiliului Județean (CJ) Galați din strada Eroilor nr. 13A.

Cu finanțare asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), contractul are o valoare de aproximativ 1,78 milioane lei, exclusiv TVA. Lucrările programate au în vedere intervenții pentru termoizolarea pereților exteriori și a celor din subsol, dar și consolidarea pereților structurali din zidărie pentru sporirea rezistenței. Totodată, modernizarea sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior au în vedere montarea unui sistem de încălzire alcătuit din pompe de căldură aer-apă, fiind evidențiată și instalarea unui sistem smart control pentru gestionarea eficientă a consumurilor energetice. Nu în ultimul rând, se are în vedere montarea unei instalații cu captator solar termic și panouri fotovoltaice, în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat deja semnarea contractului de lucrări pentru renovarea acestei clădiri, cu o vechime de 120 de ani, ce face parte din ansamblul urban “strada Eroilor”. ”Nu este singura clădire a Consiliului Județean care va intra într-un amplu proces de modernizare, având deja finanțare asigurată și pentru clădirea din strada Eroilor nr. 16”, a adăugat Costel Fotea.

Citit 1887 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2023 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.