Se caută proiectanți și constructori pentru renovarea Sălii Sporturilor
Foto: Anca Melinte

Se caută proiectanți și constructori pentru renovarea Sălii Sporturilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doar 15 luni, dintre care trei pentru proiectare și restul pentru execuție, ar trebui să dureze renovarea energetică a Sălii Sporturilor "Dunărea", conform contractului pe care Primăria Galați l-a scos la licitație.

Ofertele din partea proiectanților și a constructorilor sunt așteptate până pe 6 iunie 2023. Valoarea estimată a contractului este de 11.553.278 de lei fără TVA. "Cel mai bun raport calitate-preț" este criteriul pe baza căruia va fi atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de renovare energetică a Sălii Sporturilor. Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", proiectul beneficiază de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prin proiect se urmărește asigurarea unor condiții mai bune pentru desfășurarea activităților sportive, precum și reducerea semnificativă (de trei ori) a consumului anual de energie pentru încălzire și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Acesta presupune în principal reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice, lucrări de instalare/ modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/ modernizarea instalației de iluminat, lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice, instalare de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice etc.

Reamintim că ultimele lucrări de consolidare și modernizare a Sălii Sporturilor s-au finalizat pe 5 octombrie 2013, după un proiect învechit și plin de hibe.

Citit 2365 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2023 19:23

1 comentariu

  • postat de Ion
    Sâmbătă, 13 Mai 2023 15:13
    213.233.88.***
    Și va avea autorizație de funcționare de la pompieri?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.