Ajustări ale graficelor de transport, pe masa aleşilor locali

Ajustări ale graficelor de transport, pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

De la 1 iunie 2023, ar urma să intre în vigoare o serie de mici ajustări ale graficelor în programul de transport, la traseele 9, 10, 11, 20, 24, 25, 30/31, 34, 40. Cel puţin aşa prevede un proiect de hotărâre ajuns la comisiile Consiliului Local.

La solicitarea noastră, Biroul de presă al Primăriei ne-a comunicat că proiectul de hotărâre înaintat Consiliului Local nu prevede modificări în transportul public în ceea ce privește diagrama, numărul de trasee sau de mijloace de transport. Sunt propuse doar ajustări de câteva minute la cursele unor trasee, ca urmare a propunerilor venite din partea gălățenilor, în vederea corelării curselor pe trasee care asigură continuitatea.

De exemplu, unul dintre traseele vizate este 40 Bariera Traian - Metro, care asigură legătura cu celelalte trasee care au capăt în Barieră.

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre se arată că, în formularea ajustărilor s-a ţinut seama şi de informaţiile furnizate de sistemul de ticketing, care permit evaluarea gradului de încărcare a unor trasee sau curse.

Autorităţile sunt convinse că noile grafice răspund nevoii de mobilitate a oamenilor, asigură accesul cât mai multor cetăţeni la serviciul de transport persoane în regim regulat, precum şi o eficientizare a acestuia.

Citit 3792 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Mai 2023 19:21

1 comentariu

  • postat de Marius
    Joi, 18 Mai 2023 12:25
    89.136.3.***
    Ce solutii sunt pentru respectarea acelor grafice ?
    Si aici nu vorbesc de intarzieri (care pot sa fie din diverse motive)
    ma refer la faptul ca de cele mai multe ori autobuzele ajung mai devreme in statie (si nu este vorba de 1-2 minute).
    Ex. traseul 23 ajunge chiar si cu 5 min mai devreme si are
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.