Şase manageri pentru Dramatic?!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape tot ce se aprobă în şedinţe „de îndată” rămâne „blat”, adică nu se publică nici pe site-ul Primăriei, nici în altă parte. Trecem peste faptul că, potrivit legii administraţiei publice locale, doar „în caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor convocarea consiliului local se poate face de îndată”.

La Galaţi, şedinţele de îndată au devenit însă o chestie relativ uzuală.  După cum ne declara recent consilierul local PDL Viorel Trif, în ultimele două săptămâni au avut loc câteva asemenea întruniri:

„Au fost câteva şedinţe de îndată şi marţi, 14 septembrie şi săptămâna trecută. S-au votat proiecte legate de sprijinirea culturii sau modificarea altor hotărâri adoptate”.

Teatrele?

Printre cele mai importante hotărâri adoptate „de îndată” se numără şi cele de reorganizare a teatrelor gălăţene. Nici acum hotărârile Consiliului Local (adoptate în august) prin care Teatrul de Păpuşi a fost comasat prin absorbţie cu Teatrul Dramatic nu au devenit publice.

Aceeaşi soartă tainică a avut-o şi organigrama Teatrului Muzical prin care instituţia a rămas cu 37 de salariaţi, restul devenind angajaţii Fundaţiei Culturale „Andreiana Juventus”.

Zvonuri legate de modul în care au fost reorganizate teatrele circulă, însă, nestingherite. Potrivit informaţiilor pe care le avem, Dramaticul ar urma să aibă nu mai puţin de şase manageri: actualul director Vlad Vasiliu, directorul artistic Gabriel Constantinescu, directorul tehnic Tiberiu Cazan, directorul Păpuşilor, Stelian Stancu, un director economic, başca un manager mai manager decât toţi, care să-i „păstorească” pe cei cinci!

Dar nu avem o confirmare oficială că aşa se face economie, suprimând un teatru cu tradiţie şi celebritate, „Gulliver”, trimiţând acasă artiştii pensionari şi pensionabili, dar făcând o organigramă cu şase posturi de conducere!

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a declarat ieri că documentele prin care artiştii Muzicalului sunt transferaţi la Fundaţia „Andreiana Juventus” sunt analizate de departamentul juridic al Primăriei în vederea semnării lor.

În ceea ce-i priveşte pe cei şase manageri pentru Dramatic, Ciumacenco a dat de înţeles că situaţia s-ar putea schimba: „Acolo probabil o să analizăm organigrama şi o să vedem”.

Promisiuni

În rest, rămâne cum am stabilit, ce se adoptă de îndată rămâne secret, dar avem speranţe. Viorel Trif, consilier local PDL, ne-a promis că va ţine cont de dorinţa noastră de a afla ce se întâmplă la şedinţele de îndată:

„O să propun primarului sau preşedintelui care organizează şedinţa să fie şi presa invitată sau, după terminarea şedinţelor, să fie emis un comunicat de presă sau să fie hotărârile publicate pe site”. Să vedem, zicem noi ca orbii.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.