* Deputatul va rămâne o vreme independent politic, apoi se va orienta în funcţie de şanse, de oportunităţi şi de uşile deschise către un alt partid, nu neapărat UNPR * Mihail Boldea nu pleacă singur, ci împreună cu cei 7.000-8.000 de susţinătorii ai săi, despre care spune că fie vor demisiona din partid, fie îşi vor înceta activitatea * Rămâne de văzut ce soartă îl aşteaptă pe fratele deputatului, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea *
Aşa cum „Viaţa liberă” a anticipat, deputatul Mihail Boldea a spus adio PDL. Ieri dimineaţă, Boldea şi-a depus demisia la sediul filialei judeţene a PDL, în mâna secretarei, singura care se afla la datorie la acea oră. O copie a documentului a fost depusă şi la Biroul Permanent al partidului, la Bucureşti. În acest moment partidul de guvernământ mai numără la Galaţi doar doi deputaţi şi un senator: Carmen Axenie, Mircea Toader şi Marius Necula.
„Democraţia a murit”
Boldea s-a înregimentat în partidul portocaliu din anul 2004. De-a lungul timpului, a fost preşedintele organizaţiei de tineret, vicepreşedinte al organizaţiei municipale, purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene şi viceliderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, până în februarie 2011. Motivul pentru care Mihail Boldea a renunţat la carnetul de partid nu este unul necunoscut şi nici surprinzător.
Deputatul a atacat în numeroase rânduri conducerea PDL de la Galaţi, pe Mircea Toader şi pe Marius Necula, dar şi pe şeful Emil Boc, căruia i-a reproşat că nu are „sânge în instalaţie”.
Principalele nemulţumiri ale tânărului politician sunt legate de modul în care este condusă filiala judeţeană a PDL Galaţi: „Democraţia a murit în Organizaţia Judeţeană a PDL Galaţi. A fost înlocuită cu un soi de dictatură în care câţiva oameni conduc.
Organizaţia este un partid al surdo-muţilor în care nimeni nu ascultă pe nimeni. Sunt revoltat pentru că am ajuns deputat ca să-i reprezint pe oameni, nu ca să mi se pună pumnul în gură”, ne-a declarat Mihail Boldea. Ironic, aflând din presă că senatorul Marius Necula se va „zgudui de plâns” la auzul veştii că a părăsit partidul, Mihail Boldea s-a oferit să-i cumpere batiste sau şerveţele.
Deputatul spune că va rămâne o vreme independent politic, apoi se va orienta în funcţie de şanse, de oportunităţi şi de uşile deschise, către un alt partid, nu neapărat spre UNPR.
Boldea afirmă că a discutat cu cei 7.000-8.000 de susţinători ai săi din Colegiul nr. 9 despre plecarea din PDL, iar aceştia îl vor urma. Potrivit deputatului, fie îşi vor înceta activitatea în partid, fie îşi vor prezenta demisiile. Printre ei, spune politicianul, se află şi persoane cu funcţii de conducere în instituţiile publice, dar Boldea a refuzat să facă nominalizări.
Efecte
Demisia nu îi afectează cu nimic mandatul de parlamentar. Mai mult, Boldea îşi doreşte să rămână deputat în Colegiul nr. 9 şi din 2012, deci cu siguranţă va candida!
De-a lungul timpului, politicianul s-a remarcat ca un fan înfocat al preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl considera modelul său politic. În momentul de faţă, poziţia lui Boldea este ceva mai nuanţată faţă de şeful statului: „Preşedintele României este un foarte bun politician, dar nu pot fi de acord cu tot ceea ce spune”.
L-am întrebat pe deputat dacă demisia din partid îl va afecta în vreun fel pe fratele lui, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea. „Nu ştiu. Rămâne de văzut dacă PDL va avea calitatea şi capacitatea de a înţelege. Cert este că Valentin Boldea este în acest moment funcţionar public şi are un frate avocat care îi poate apăra interesele”, a declarat Boldea.