Europensionarii vor în audienţă la Băsescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă nu îl vor convinge pe Traian Băsescu să-i primească la discuţii şi să nu promulge actuala lege a pensiilor, Europensionarii sunt gata să susţină referendumul pentru suspendarea preşedintelui.

După ce se vor distra bine de Ziua Vârstei a III-a, pe 1 octombrie, membrii Alianţei Europensionarilor vor trece şi la proteste. După cum am aflat de la liderul celor 2.600 de europensionari din Galaţi, Cristea Toader, de ziua lor vârstnicii vor încerca să uite de necazuri şi greutăţi.

300 de europensionari vor sărbători la o masă festivă cu dans, la Cantina „Constantin Pufan”. Totodată vor pune la cale şi ultimele detalii legate de ziua de 4 octombrie când vor porni spre Bucureşti. Europensionarii din Galaţi şi colegii din ţară vor picheta Palatul Cotroceni, de la ora 10.00 la 20.00.

Cristea Toader speră ca de această dată preşedintele Traian Băsescu să primească personal în audienţă o delegaţie de protestatari şi să discute cu ei despre „sărăcia reală, nu despre cea scrisă sau vorbită”.

Cristea Toader a subliniat că nu vrea să discute decât cu preşedintele, nu cu alte persoane din staff aşa cum s-a întâmplat data trecută, când s-au întreţinut cu Sorin Mişcoci, cameramanul şefului statului.

Principala revendicare a europensionarilor vizează actul normativ proaspăt adoptat de parlamentarii PDL. Cristea Toader insistă ca preşedintele să nu promulge legea. Dacă nu vor fi primiţi de Traian Băsescu, europensionarii ameninţă cu greva foamei.

Totodată, ei sunt gata să sprijine referendumul pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui:

„Vom renunţa la 50 la sută din pensiile noastre pentru cheltuielile necesare organizării unui referendum pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Insistăm ca toate partidele politice din opoziţie, câte au mai rămas, să facă demersurile pentru declanşarea acestei măsuri. Mai mult, suntem gata să păzim noi urnele şi să facem parte din birourile secţiilor de votare în cazul organizării acestui demers”, ne-a declarat Cristea Toader.

Totodată, europensionarii se declară de acord cu o iniţiativă legislativă privind impozitarea averilor foarte mari.

Citit 784 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.