Primăria Galaţi vrea să construiască pasaje rutiere pe bulevardul Coşbuc
Foto: Rareş Budeanu

Primăria Galaţi vrea să construiască pasaje rutiere pe bulevardul Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

"Pentru fluidizarea circulaţiei, eliminarea aglomerărilor şi ambuteiajelor în intersecţii, se propune sistematizarea traficului prin realizarea unor pasaje pe bulevardul George Coşbuc, în intersecţiile cu străzile Tecuci şi Basarabiei", aşa argumentează Primăria municipiului Galaţi achiziţia publică prin care caută proiectanţi care să realizeze studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Pasaje rutiere bulevardul George Coșbuc intersecție strada Tecuci și strada Basarabiei".

Nu mai puţin de 270.000 de lei fără TVA este valoarea estimată a contractului pentru serviciile de proiectare - faza studiu de fezabilitate - pus la bătaie de Primăria Galaţi pentru realizarea unor pasaje rutiere pe bulevardul George Coşbuc. Ofertele sunt aşteptate până pe 7 iunie 2023, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

În caietul de sarcini al achiziţiei publice, Primăria afirmă că în zonele vizate s-au înregistrat zilnic aglomerări în traficul auto şi pietonal. "Prin proiect se vor prevedea cel puţin următoarele lucrări: realizarea de pasaje rutiere la intersecţiile cu strada Tecuci şi strada Basarabiei; execuţia de tunele edilitare noi pentru devierea reţelelor subterane de pe amplasament", specifică administraţia locală. Şi punctează că proiectantul va trebui să propună două variante de realizare a pasajelor. În cazul în care nu va reuşi să întocmească o propunere de construire care să întrunească toate solicitările Primăriei, va reface documentaţia până când aceasta va corespunde exigenţelor administraţiei.

Pe lângă un concept al acestui proiect, va fi luată în calcul şi elaborarea studiilor de amplasament şi de teren, a expertizelor tehnice, a studiilor topografice, geotehnice, expertize, studii de circulaţie etc.

Termenul maxim de realizare a întregii documentaţii - fără a pune la socoteală obţinerea avizelor necesare - este de cinci luni calendaristice.

Demersul Primăriei este iniţiat în condiţiile în care se află în derulare o licitaţie pentru prima etapă a modernizării bulevardului George Coşbuc - investiţie estimată la peste 63,9 milioane de lei fără TVA. Procedura fusese anulată de Primărie în luna februarie, dar proiectanţii şi constructorii care au depus oferte au contestat decizia. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor le-a dat dreptate şi a obligat Primăria Galaţi să reevalueze ofertele depuse în cadrul licitaţiei repuse în desfăşurare. Reevaluare care se desfăşoară acum.

Trebuie spus că amenajarea unor pasaje rutiere nu constituie singurul demers ambiţios al Primăriei. Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", municipalitatea vrea să construiască o pasarelă auto suspendată pe Faleza Dunării şi să revoluţioneze traficul în acea zonă, cu bani europeni. În acest scop, a atribuit, pe bani de la bugetul local, două contracte, în valoare de 363.400 de lei fără TVA pentru studiul de fezabilitate necesar unei "Artere de legătură între bulevardul Marea Unire și bulevardul Dunărea", firmei Gebes Mproject SRL.

Citit 6321 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2023 06:58

20 comentarii

  • postat de cernea
    Sâmbătă, 03 Iunie 2023 10:43
    213.233.108.***
    Primaria Galați sa pună mana sa mature orașul și sa lase SF URILE SI PREZENTA PERMANENTA PE STICLA PTR. RECLAMA.
    0
    0
  • postat de Gălățean, din păcate
    Vineri, 02 Iunie 2023 10:40
    5.14.144.***
    Vai, câți sunt care susțin toate SF-le astea !
    Vai, ce a ajuns orașul si tara asta !
    Vai, câți pupinxuristi exista. Si, la naiba, astia se înmulțesc ca iepurii.
    0
    0
  • postat de Mir
    Miercuri, 31 Mai 2023 21:15
    5.13.196.***
    @postat de Brăilenii au pus-o cu Tesla, noi cu pasarela

    ...nu trebuie GALAȚIULUI realizarea/construirea de proiecte MARI de infrastructură...precum și-au susținut brăilenii proiectul lor major de infrastructură, pod peste Dunăre, care să se realizeze la ei,pe teritoriul lor administrativ&care iată,cu siguranță, atrage privirile,atrage atenția...&din spațiu,văzându-se că brăileniiNUau pus și nu pun contre propriului lor oraș/jodeț&modernizării/dezvoltării acestuia prin realizarea/construirea de proiecteMARIde infrastructură necesare conectării/frecventării(&NUocolirii propriului oraș/jodeț/ter
    0
    0
  • postat de ro
    Miercuri, 31 Mai 2023 10:08
    212.174.19.***
    Da, avem bani de investitii? Nu, doar de studii de fezabilitate. Adica de "avioane", ca acolo nu cere nimeni socoteala.
    De sensuri giratorii ati auzit? Nu, ca intre timp primaria a avut grija sa dea autorizatii de constructie exact acolo unde ar fi fost nevoie de spatiu pentru sens giratoriu.
    Nu ar trebui acceptate studiile de fezabilitate fara viziunea de perspectiva a primariei. Cu tot cu costuri de fezabilitate si costuri de constructie. De abia atunci am putea vedea ce se poate si, mai ales, cand.
    0
    0
  • postat de Brăilenii au pus-o cu Tesla, noi cu pasarela
    Miercuri, 31 Mai 2023 09:42
    109.166.133.***
    Ce ne place să frecăm menta......uite o știre tare la Brăila. Aproape tot parcul industrial din Brăila a fost închiriat de către firma Tesla, pentru fabricarea bateriilor electrice, bănuiesc Li-Ion, pentru automobile electrice. Deja s-au apucat de construcția halelor. Noi, plimbăm pasarela, ba Str. Brăilei, ba pe Str. Coșbuc.....dar la Primărie, nu ar trebui o pasarelă ?
    0
    0
  • postat de Baz-baz
    Miercuri, 31 Mai 2023 09:18
    5.13.233.***
    Asta nu are ce face cu banii cred . Ce viseaza noaptea pune in practica ziua , problema ca viseaza prost. Dar il doare undeva ce cred galatenii , ca face tot cum vrea el
    0
    0
  • postat de Cristi
    Miercuri, 31 Mai 2023 09:08
    86.34.187.***
    Aruncatul banilor pe hartii, dupa tunel, aeroport, acum urmeaza pasaje peste Cosbuc, urmeaza sa aterizeze avioanele.
    0
    0
  • postat de pro
    Miercuri, 31 Mai 2023 09:06
    82.208.137.***
    Mi se pare normala preocuparea pentru siguranta pietonilor si pentru evitarea ambuteiajelor. Sa nu uitam ca in cativa ani actuala criza va lua sfarsit iar traficul rutier se va mari.
    Ar fi ideal sa pot trimite copilul la scoala pe jos si sa traverseze marile artere rutiere prin pasaj, adica in deplina siguranta.
    Nu sunt de acord cu toate initiativele Primariei (pasajul din Centru gonflat si eronat executat) dar trebuie sa recunosc realizarile ultimilor ani.
    Primarul(&Comp) actual este departe de coruptia generalizata si delasarea din administratiile Durbaca si respectiv Nicolae.
    0
    0
  • postat de Ion
    Miercuri, 31 Mai 2023 08:53
    86.124.200.***
    Mai intai faceti strazile adiacente Blv G.Cosbuc ..ca nici cu tancul nu poti intra pe unele dintre ele , plus ganditi va mai bine la o solutie sa nu mai apara accidente mortale si pe segmentul din Str Brailei ,din spatele bancii Transilvania .pana ce da in Bariera Traian .Pe un drum drept destul de lat , cand ai prioritate ,cand ai STOP , cand ai cedeaza ....plus ca marcajele nu sunt 100% vizibile , sunt intersesctii in Y ..(igrec), vizibilitate foarte scazuta , plus mai sunt destepti care parcheaza si te fac sa te dai jos din masina sa vezi daca trece careva sau nu ....
    0
    0
  • postat de Dani
    Miercuri, 31 Mai 2023 08:41
    86.124.203.***
    Voi faceți pasaje acolo unde nu e flux mare de pietoni.
    Faceți la tribunal sau la Neacșu
    Bani aruncați aiurea în ceva fara utilitate
    0
    0
  • postat de florin
    Miercuri, 31 Mai 2023 08:39
    86.124.200.***
    Pasajele sunt o solutie normala in tarile civilizate!Problema apare la costurile care sunt preconizate!270000 pentru proiectare faza studiu de fezabilitate !!!!!!Ar fi interesanta publicarea unei liste a studiilor de fezabilitate platite de primaria Galati si care nu au mai fost folosite in proiecte!Exemplul cel mai costisitor peste care se trece foarte usor este tunelul !Primăria Galați a pierdut procesul cu Louis Berger și Ernst & Young, cărora trebuie să le plătească peste 2,6 milioane lei pt un studiu de fezabilitate !Acesti bani ar trebui recuperati de la consilierii locali !
    0
    0
  • postat de magis
    Miercuri, 31 Mai 2023 08:31
    89.121.200.***
    Pasaj rutier? Facut de Primaria Galati? Pai, astia nu sunt in stare sa faca niste guri de canal si viseaza pasaje si tuneluri? Ia, luati la pas orasul si numarati gurile de canal; si vedeti cite sunt intregi si la nivelul solului si cite sunt surpate si/sau denivelate.
    0
    0
  • postat de MIMI
    Miercuri, 31 Mai 2023 08:11
    86.124.201.***
    Gogomania asta cu FEZABILITATEA nu tine la Galateni!!! Se dau bani in vint pe aceste asazisele fezabilitati !!!! A SE INTELEGE CA SE DUC BANII PT ALEGERINu faci si o fezabilitate pentru a cunoaste cine te mai voteaza in Galati PUCHENE???Nu va este rusine sa aruncati banii (furati) din buzunarele noastre!!! RUSINE SA VA FIE !!!
    0
    0
  • postat de Mda
    Miercuri, 31 Mai 2023 07:50
    89.137.136.***
    Ca sa se fluidizeze traficul erau puse in acele locuri, pe bani grei, semafoare destepte ce, dupa atatia ani, inca mai trebuie sa se auto-adapteaze.
    Da, semafoarele (de pe Cosbuc si nu numai) ce-s atat de istete incat:
    - nu dau destul timp pietonilor sa treaca pe verde o strada mai lata
    - cele cu comanda manuala ii plictisesc pe pietoni pana se fac verde
    - soferii, conducand normal, nu prea au sanse sa prinda verde la urmatorul semafor
    - un alt destept le-a luat cronometrele ce aratau secundele pana la schimbarea culorii.
    A mai fost unul care ne aburea cu pasarele rutiere.
    0
    0
  • postat de Tecucean
    Miercuri, 31 Mai 2023 05:20
    5.14.87.***
    Cum să cheltui bani împrumutaţi încontinuu pe tot felul de prostii inutile, scumpe şi greu de întreţinut

    Urcă primarul scările pe 2 etaje doar ca să treacă strada?

    Staţi să vedeţi lift de 50.000€

    Firmele abonate prosperă, cetăţenii plătesc, presa nu apără cetăţenii,...

    Semaforizarea inteligentă este mult mai ieftină.

    SOLUŢIA NORMALĂ
    Verdele pentru pietoni este ignorat, sărit, dacă nu există pietoni care să apese butonul de cerere verde pentru pietoni.

    Dar soluţia normală este ieftină !!!

    Aia e problema în România.
    0
    0
  • postat de MM
    Miercuri, 31 Mai 2023 02:17
    5.13.153.***
    :)))))), māi dragā administratie PSD, voi nu sunteti in stare, sau mai bine spus, nu vreti sā realizati stiftul ala de drum prin curtea politiei de frontiera de la turnul TV, nu vreti sā realizati acel tunel de subtraversare a Dunārii pe la Galati, care ce sā vezi, tunelul, are si studiu de fezabilitate realizat. Si ce sā mai vezi, ambele au acelasi rol si utilitate de fluidizare a traficului si veniti cu SF-uri de genul pasarele rutiere!? Sā mai amintesc si de nemernicia de la centura micā, cu tot cu podul hobanat?
    Doamneee, cât de penibili puteti fi cu aceste vrājeli electorale!
    0
    0
  • postat de Mario
    Miercuri, 31 Mai 2023 00:48
    89.137.136.***
    Ăștia au prea mulți bani și nu știu cum sa și bată joc de ei...
    0
    0
  • postat de paloma
    Marți, 30 Mai 2023 23:13
    5.13.138.***
    Si tramvaiele de pe Basarabiei, pe unde vor trece ???!!!
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Marți, 30 Mai 2023 21:55
    5.13.129.***
    Primaria NU ARE BANI sa plateasca lucrarile contractate (lucrarile de regenerare urbana din Micro, 19, Micro 20 etc, contracte incheiate pe 4 ani in care Primaria plateste cand vrea/are bani iar constructorii lucreaza dupa cum sunt platiti pentru ca platile mai mult nu se fac dacat sa se faca). Dar pentru studii fde fezabilitate (care nu au sorti de realizare) INTOTDEANU se gasesc bani pentru ca sunt firme de casa care trebuiesc sa traiasca.
    0
    0
  • postat de Mir
    Marți, 30 Mai 2023 21:31
    5.13.196.***
    ""Pentru fluidizarea circulaţiei, eliminarea aglomerărilor şi ambuteiajelor în..."

    Păi, atunci unde-i tunelul de subtraversarea Dunării de la trecere bac Galați pentru fluidizarea traficului în cel mai aglomerat punct...!?? Că tot vorbiți/vorbesc unii de fluidizarea traficului,dar au/ați pus stimabililor piatră de m0rmânt proiectului tunelului de subtraversarea Dunării, de la GALAȚI.
    ÎNTREBAȚI-L/I ASTA PE STIMABILII RESPECTIVI("ALESURILI? GALAȚIULUI")...

    Și cu pod și fără pod ls Brăila, este nevoie de o traversare modernă a Dunării și aici la GALAȚI...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.