Licitații pentru combaterea infecțiilor nosocomiale

Licitații pentru combaterea infecțiilor nosocomiale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a lansat deja, în portalul e-licitatie.ro, procedura de achiziție pentru echipamentele sanitare destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic Județean de Urgență ''Sf. Apostol Andrei''.

Mai exact, este vorba despre cinci loturi, cu o valoare totală estimată de peste 21,9 milioane lei, exclusiv TVA: echipamente pentru laboratorul de microbiologie (5.830.800 lei, fără TVA), echipamente dezinfecție aer (10.048.279 lei, fără TVA), echipamente de sterilizare (2.460.010 lei, fără TVA), echipamente dezinfecție (3.294.676 lei, fără TVA), precum și amenajarea unei camere de izolare pentru pacienții cu risc infecțios, ultima la valoarea de 273.000 lei, exclusiv TVA.

Ofertele operatorilor economici interesați sunt așteptate, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, până la data de 9 august. Ulterior, desemnarea câștigătorilor va avea loc conform criteriului ”cel mai bun raport calitate-preț”, cu o pondere de 90% rezervată componentei financiare.

În paralel, o procedură similară a fost lansată de CJ Galați și pentru Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Cuv. Parascheva”, de această dată valoarea echipamentelor necesare fiind de aproximativ 5,75 milioane lei, exclusiv TVA, iar criteriul de atribuire fixat este ”prețul cel mai scăzut”. Reamintim că aceste achiziții sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Investiţia specifică I2.4 – Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.

Citit 745 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2023 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.