Lucrări de 14,71 milioane de lei la fostul sediu BCR, cumpărat de Primărie

Lucrări de 14,71 milioane de lei la fostul sediu BCR, cumpărat de Primărie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După ce a plătit, anul trecut, 1.300.000 de euro, preț nepurtător de TVA, pentru clădirea de pe strada Brăilei nr. 35 – fostul sediu al BCR – Primăria Galați constată că imobilul se află într-o stare precară și că are nevoie de lucrări de 14.710.333 de lei. Documentația urmează a fi aprobată în ședința de joi, 27 iulie 2023, a Consiliului Local.

„Imobilul situat în strada Brăilei nr. 35 a fost finalizat în anul 1993. Deoarece în ultimii ani au fost executate doar reparații curente, starea tehnică a imobilului este precară și necesită lucrări de modernizare. Lucrările sunt necesare pentru a crea utilizatorilor un mediu propice care să le ofere confortul minim, siguranță și să le permită desfășurarea activităților specifice eficient”, așa argumentează raportul de specialitate al proiectului de hotărâre ajuns pe masa aleșilor locali. Este vorba despre documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul “Renovare energetică imobil strada Brăilei nr. 35”.

Primele pe listă sunt lucrările specifice necesare obținerii avizului ISU. Sunt, de asemenea, propuse: lucrări de creștere a eficienței energetice, reabilitare termică a elementelor de anvelopă, dar și de amenajare - reparații ale tencuielilor degradate/fisurate ale fațadei, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea pardoselilor, amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă instalații sanitare interioare/exterioare, înlocuirea rețelelor de apă rece/ caldă pentru consum menajer, instalații termice și pentru stingerea incendiilor sunt prevăzute sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu și modernizarea instalației de iluminat.

Proiectul mai cuprinde repararea trotuarelor de protecție degradate, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, montarea a două lifturi cu capacitatea minimă de zece persoane adaptate și pentru persoanele cu dizabilități. Dotarea clădirii cu mobilier adecvat și instalarea unor stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice sunt și ele prinse în proiect.

Valoarea totală a investiției a fost calculată la 14.710.333 de lei, bani de la bugetul local sau dintr-un împrumut. Durata de realizare ar trebui să fie de 18 luni.

Nu mai puțin adevărat este că Primăria a depus un proiect de renovare energetică a imobilului spre finanțare cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Rămâne de văzut dacă imobilul va fi dat în folosință înainte de executarea acestor lucrări.

Citit 1928 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iulie 2023 07:32

5 comentarii

  • postat de Terente ...din Galati
    Miercuri, 26 Iulie 2023 22:23
    89.137.229.***
    Puchene, ai grija... Sa nu cumva sa primesti o branca pe scarile puterii, de n-ai sa ai de ce sa te agați!
    ,
    0
    0
  • postat de Zz
    Miercuri, 26 Iulie 2023 13:09
    95.76.19.***
    Saci de bani doar pentru a crea un confort cu mult peste cel necesar celor pe care ii plătim. Asta în condițiile în care din ce în ce mai mulți cetățeni își fac plățile online . SUNT LOCURI , IN ALTE TARI IN CARE NICI NU ITI DAI SRAMA UNDE ESTE PRIMARIA FUNCTIONARII DE STAT STRAINI REFUZAND, CU BU
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 26 Iulie 2023 08:37
    89.137.231.***
    Adica 5 milioane de euro, bani platiti de galateni,inghitite de o cladire inutila in care se vor inghesui bugetarii -inutili in mare parte-,prea-alegatori de PSD?Un fleac!
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 26 Iulie 2023 08:36
    5.13.169.***
    CONCLUZIE. In afara de structura de rezistenta OBLIGATORIU TREBUIE REFACUT TOT chiar si in plus. "Lasa ca tot platitorul de taxe si impozite plateste credite si dobanzi la credite inclusiv lucrari NEPREVAZUTE".
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Miercuri, 26 Iulie 2023 08:01
    5.13.143.***
    ..."Inginerii financiare" .La astfel de golanii, politicienii sunt "doctori honoris causa" chiar daca marea majoritate au cate o maculatura de diploma cumparata de la "academia" Stefan Ghorghiu" a activistilor de partid, botezata postrevolutionar Spiru Haret
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.