Sindicaliştii s-au întâlnit cu PSD

Sindicaliştii s-au întâlnit cu PSD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Discuţiile cu parlamentarii social-democraţi au ţinut loc de pichetare *

Ieri, pentru o oră şi jumătate, reprezentanţii sindicatelor din Cartel „Alfa” Galaţi au discutat cu parlamentarii PSD, la sediul de pe Domnească, pe marginea programului de guvernare al partidului, a măsurilor pentru păstrarea şi înmulţirea locurilor de muncă, pentru educaţie, protecţie socială, asistenţă medicală, protecţia copilului etc.

Preşedintele Cartel „Alfa”, Romeo Gârneaţă, ne-a declarat după întâlnire: „În primul rând le-am pus pe tapet revendicările pe care le avem de un an şi jumătate. Această acţiune face parte din programul nostru de acţiuni revendicative până în 22 octombrie. Joi, cele cinci confederaţii s-au întâlnit şi au stabilit un program comun”, printre altele, privind pichetarea sediilor partidelor Puterii: PDL, UDMR şi UNPR pe 8, 15 şi 22 octombrie.

Programul exact a ajuns însă târziu în teritoriu şi nu a fost timp pentru obţinerea autorizaţiei de pichetare de la Primăria Galaţi. Astfel, s-a trecut la alt punct al planului: întâlniri cu parlamentari locali. Prima întâlnire – ieri, cu parlamentarii PSD.

În frunte cu preşedintele filialei social-democrate, deputatul Dan Nica, parlamentarii au stat la aceeaşi masă cu un număr semnificativ de lideri sindicali, din cartelul cu care în trecut PSD a avut mai puţine contacte.  

Deputatul Dan Nica ne-a relatat succint: „Solicitarea principală s-a referit la modul în care noi reuşim să rezolvăm această problemă a Legii Pensiilor, fraudată la vot, aşa cum a văzut o ţară întreagă. Şi ei erau foarte nedumeriţi de schimbarea de atitudine a preşedintelui României, care acum două săptămâni spunea că vârsta de pensionare a femeilor trebuie să fie egală cu cea a bărbaţilor: 65 de ani”.

Sindicaliştii erau interesaţi dacă se va discuta în Parlament nu numai punctul cu vârsta de pensionare, ci întreaga lege, aşa cum ar fi dorit. Şi PSD i-a asigurat că doreşte rediscutarea legii în ansamblu, căci „întregul ansamblu a fost fraudat”, în special pe marginea punctului de pensie, care altfel va coborî sub valoarea de 27 la sută din salariul mediu în următorii zece ani.

Dar PDL se va opune: nu va accepta să discute decât vârsta de pensionare, crede Dan  Nica. Deputatul  era ieri convins că sindicaliştii nu se aşteaptă din partea PSD la un ajutor prea mare din opoziţie, dar vor să se asigure de ajutor în momentul în care partidul ar ajunge la putere. Deci, tatonări…

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.