Reduceri de personal inechitabile la Şendreni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Şendreni, reducerea de personal din Primărie este o nedreptate, căci nu ţine cont de o particularitate locală, se plânge primarul Paul Cristea.

„La baza formulei de calcul a numărului de angajaţi ai primăriei stă numărul de locuitori cu domiciliul stabil. Numai că noi mai aveam în comună şi peste 1.000 de oameni care n-au domiciliul în Şendreni, dar prestăm servicii şi pentru ei. Şi ne vine foarte greu, pentru că, atunci când eliberăm autorizaţii de construcţii, certificate de urbanism, se fac drumuri, alimentări cu apă, pază beneficiază toţi cetăţenii”. 

Primarul a făcut o sesizare la Ministerul Administraţiei şi Internelor pe această temă, dar răspunsul a fost că… aşa şi trebuie!

Astfel, necalificaţii care făceau curăţenie şi paznicii au fost concediaţi. În acelaşi timp, în comună sunt foarte puţini beneficiari ai Legii 416 a venitului minim garantat, deci Primăria nu dispune de mână de lucru suficientă pentru treburi gospodăreşti publice. 

„E bine pentru bugetul de stat, e rău pentru mine, că nu mai am cu cine să fac curăţenie, să mai întreţin spaţiile verzi”, a mai spus primarul din Şendreni. 

Citit 643 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.