Modernizări la parcarea și sistemul vamal de la Giurgiulești

Modernizări la parcarea și sistemul vamal de la Giurgiulești
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Infrastructura de transport la punctele de trecere dintre Republica Moldova și România, printre care și punctul Reni - Giurgiulești - Galați, va fi îmbunătățită grație a trei acorduri de grant, în valoare de 45 de milioane de euro, semnate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei, informează Reprezentanța Comisiei Europene la București. Pe lângă punctul de trecere a frontierei de la Giurgiulești, se au în vedere și punctele de trecere a frontierei de la Ungheni și Albița-Leușeni.

Aceste investiţii vor consolida culoarele de solidaritate UE - Ucraina, rutele care sunt utilizate, de la blocada Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră, pentru a transporta mărfurile exportate şi importate de Ucraina şi de Republica Moldova.

"Mulţumită cooperării strânse dintre România şi Republica Moldova, putem demara faza de implementare a trei proiecte foarte importante, care vor spori în mod semnificativ capacitatea şi vor facilita fluxurile de trafic de-a lungul frontierei dintre România şi Republica Moldova. Este important ca aceste proiecte să fie implementate rapid, deoarece ele vor apropia şi mai mult Republica Moldova, ţară candidată, de Uniunea Europeană, oferind cetăţenilor şi întreprinderilor sale un acces mai uşor şi mai rapid la piaţa noastră internă", a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Proiectele de investiții vizează, printre altele, extinderea spaţiilor de parcare din Giurgiuleşti şi achiziția echipamentelor necesare controlului vamal. De asemenea, în celelalte puncte de frontieră se vor îmbunătăți căile de acces și serviciile vamale.

Citit 1511 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2023 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.