Contract de peste 4.000 de euro pentru organizarea paradei de 1 Decembrie
Foto: Arhiva VL

Contract de peste 4.000 de euro pentru organizarea paradei de 1 Decembrie
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Pentru "Servicii de organizare a paradei militare de Ziua Naţională a României, în data de 1 Decembrie 2023", Primăria municipiului Galaţi a atribuit prin cumpărare directă un contract în valoare de 20.000 de lei - echivalentul a 4.023 de euro fără TVA, firmei Sophia Events Time Magic SRL. Potrivit documentelor din portalul achiziţiilor publice, misiunea firmei va fi de a asigura participanţilor la eveniment steguleţe tricolore şi baloane şi de a ecraniza, sonoriza şi transmite evenimentul pe o plasmă instalată pe esplanada de la Potcoava de Aur, dar şi pe Facebook.

"De Ziua Naţională a României, municipalitatea doreşte să marcheze această zi importantă prin organizarea unor manifestări cu caracter militar şi cultural-artistic", explică Primăria municipiului Galaţi, în caietul de sarcini al achiziţiei publice perfectate pe 24 noiembrie 2023. Amplasamentul indicat pentru desfăşurarea evenimentelor este esplanada de la Potcoava de Aur.

Prima misiune a firmei va fi aceea de a achiziţiona şi distribui participanţilor la paradă 700 de bucăţi de steaguri tricolore de mână, cu dimensiunea de 14x21 cm. De asemenea, va oferi cetăţenilor adunaţi pe esplanadă şi baloane cu heliu - o sută de bucăţi roşii, o sută galbene şi alte o sută albastre. Livrarea lor se va face chiar pe 1 Decembrie, pe esplanadă.

"Pentru desfăşurarea în condiţii optime a paradei militare, prestatorul trebuie să asigure producţia tehnică pentru deschiderea paradei care va celebra acest eveniment", se exprimă autorităţile cam stângaci. Concret, firma va trebui să se asigure că există o structură tip schelă de susţinere a unui ecran sau a unei plasme LED cu dimensiuni de 3x4 metri şi sistem de agăţare. Evident, tot prestatorul aduce şi ecranul. Şi tot el se va ocupa de sonorizarea adecvată a spaţiului de desfăşurare a evenimentului, cu microfoane cu stativ şi mobile.

Dar cea mai importantă sarcină este aceea de a pune la dispoziţie autorităţilor doi operatori cu camere video full HD mobile, care să poată transmite live evenimentul pe ecranul amplasat la Potcoava de Aur şi pe pagina de Facebook. Primăria nu precizează a cui pagină, dar bănuim că este cea a primarului Ionuţ Pucheanu.

Pe lângă mixer digital video, player video  şi conexiunile aferente, firma va mai asigura şi necesarul de cabluri şi distribuţii electrice necesare funcţionării instalaţiilor de sunet, lumini, video, alimentările de curent necesare. Şi, desigur, va asigura şi personalul tehnic necesar pentru montarea şi demontarea echipamentelor şi transportul la amplasament. Va fi responsabilă şi de calitatea şi cantitatea echipamentelor, de montaj şi demontaj etc. Iar una dintre cele mai importante obligaţii va fi aceea de a nu aduce niciun fel de prejudicii de imagine Primăriei Galaţi.

Reamintim că, pe 1 Decembrie 2022, după doi ani de pauză și constrângeri sanitare, mult-așteptata defilare cu personal și tehnică militară a avut loc pe strada Brăilei (zona Țiglina I - Arcada).

Citit 4219 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.