Senatorul Necula a renunţat la afaceri

Senatorul Necula a renunţat la afaceri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Senatorul PDL Marius Necula (FOTO) a făcut aşa cum declara în iunie anul acesta: s-a retras din afaceri. Anunţul din vară al parlamentarului a venit pe fondul unui scandal apărut în presă dar şi în partid, în acest ultim caz fiind declanşat de deputatul Mihail Boldea. Necula mărturisea atunci că a fost ţinta unui linşaj mediatic pe care nu îl merita nici el, nici angajaţii sau conducerea firmei Atlas.

„Atlas este o societate listată la bursă, are un Consiliu de Administraţie format din 9 persoane, este sub supravegherea CNVM, nu este o firmă de apartament, are datoriile şi toate taxele la stat plătite, iar ceea ce s-a întâmplat până acum nu este nici imoral, nici ilegal. Am luat deja legătura cu o firmă multinaţională, din Bucureşti, care se ocupă cu achiziţii şi fuziuni, să caute un partener pentru a lichida cota de 50,3 la sută din acţiunile de la Atlas”.

„Din 4 în 4 ani trebuie să răspund de ceea ce nu fac, de modul în care se conduce o firmă pe la care eu nu am trecut cu lunile. Nu văd absolut nicio incompatibilitate morală, mă simt perfect liniştit. Nu am ascuns faptul că Data Consult e o firmă a familiei. În declaraţia de avere, fără a fi obligat am scris: Data Consult - părţi sociale în curs de achiziţionare. Voi vinde aceste acţiuni”, a anunţat atunci Marius Necula.

Declaraţia de avere şi cea de interese a parlamentarului gălăţean, completate pe 3 noiembrie, certifică faptul că Necula s-a ţinut de cuvânt. În cele două documente nu mai figurează nimic legat de Data Consult, firma care, după cum ne-a explicat senatorul, nu avea altă activitate decât de depozitare a acţiunilor la Atlas.

„M-am retras din toate funcţiile şi poziţiile deţinute în afaceri. Mama mea a renunţat la acţiunile la Data Consult şi de aceea nu mai figurează nimic în declaraţia de avere”, ne-a confirmat senatorul. Iată cu ce avere a rămas parlamentarul.

Imobiliare

Potrivit actualei declaraţii de avere, senatorul deţine trei terenuri intravilane, două achiziţionate - 1.800 mp la Galaţi, 2.100 mp la Costineşti - şi 2.750 mp moştenite în judeţul Neamţ de soţia senatorului, dr. Monica Necula, managerul Spitalului TBC din Galaţi.

Se adaugă un apartament, patru case de locuit în Galaţi (două cu credit bancar, una cumpărată şi una în construcţie) şi o casă de vacanţă moştenită de soţie în judeţul Neamţ.

Bijuteriile de damă şi bărbăteşti dobândite de familia Necula în perioada 1994-2010, în valoare de 20.000 de euro, se alătură tablourilor şi icoanelor estimate la o valoare de 20.000 de euro.

Bani

La capitolul active financiare, Necula declară un cont curent în valoare de 10.000 de euro. Parlamentarul are de plătit până în 2035 datorii de 67.332 de euro la o bancă şi 89.652 de euro la o altă bancă. Ambele datorii au fost contractate în 2005.

Senatorul mai adaugă faptul că a primit de la Fundaţia Milenium un autoturism. Senatorul a realizat venituri doar din mandatul său parlamentar – 81.543 de lei, inferioare celor obţinute de soţia sa, dr. Monica Necula, managerul Spitalului TBC din Galaţi – 90.131 de lei.

Interese

În comparaţie cu declaraţia anterioară de avere, nu mai figurează la venituri cele două autoturisme BMW, unul pe numele firmei Atlas SA, unul pe numele SC Data Consult SRL şi nici eventuale venituri de la această firmă.

Necula declară, la capitolul interese, că este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România.

Senatorul este preşedintele a nu mai puţin de patru ONG-uri: „Crucea Roşie Galaţi”,  Fundaţia „Milenium”, “Mişcarea Independentă” şi „Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Cetăţenilor”.

Rubrica din declaraţia de interese rezervată contractelor finanţate de la bugetul de stat sau local a rămas goală.

Citit 1460 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.