Unde şi pentru ce au fost în străinătate reprezentanţii Primăriei Galaţi

Unde şi pentru ce au fost în străinătate reprezentanţii Primăriei Galaţi
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Dortmund, Budapesta, Rimini, Chişinău, Bologna, Genova, Torino, Aarhus şi Sevilla sunt oraşele din străinătate în care, în 2023, Galaţiul a fost reprezentat în cadrul unor evenimente, misiuni economice, conferinţe şi întâlniri de lucru. Multe dintre aceste deplasări au fost justificate şi finanţate de proiecte europene în care oraşul nostru este implicat.

"În ce deplasări externe au fost în 2023 primarul şi viceprimarii Galaţiului" aţi putut afla din ediţia din 24 ianuarie a ziarului "Viaţa liberă": SUA, Belgia, Germania, Franţa, Polonia, China şi Slovacia. Pentru că deplasările externe au fost numeroase în cursul anului 2023, v-am promis că vom continua într-un viitor articol cu ceilalţi reprezentanţi ai administraţiei locale. Vă prezentăm acum aceste informaţii, cu precizarea că ne-au fost furnizate, la solicitarea noastră, de către Primăria Galaţi. Datele cerute de noi au vizat: cine şi unde a fost plecat (ţara şi oraşul), perioada deplasării, costurile aferente, cine le-a suportat, dar şi scopul şi rezultatele deplasării.

Dortmund

"Participare la misiunea economică organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), pe tema restaurării și conservării monumentelor din Nordrhein-Westfallen, Germania, know-how, cadru economic și juridic, finanțări etc.". Sună interesant şi mai mult decât necesar pentru Galaţi! Acesta a fost scopul deplasării externe efectuate de Cristian Salmen, arhitect-şef al municipiului Galaţi, şi de Cristian Capețis, director executiv al Direcției Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice, în perioada 11-17 iunie, în Germania, la Dortmund. Participarea la această misiune economică a costat 21.121 de lei de la bugetul local.

Budapesta

În Ungaria, la Budapesta, ne-a reprezentat Claudiu Zlătaru, şeful Biroului de Promovare și Cooperare Economică din cadrul Primăriei Galaţi. Deplasarea a fost justificată de participarea la evenimentul "China Brand Fair CEEC, 2023", expoziție la care au fost prezente 350 de companii, în vederea stabilirii de noi colaborări. Cheltuiala a fost de 5.191 lei, de la bugetul local.

Rimini

Conform Primăriei Galaţi, la invitația Asociației Române a Compostului, reprezentanţi ai municipiului au fost prezenţi în Italia, la Rimini, la evenimentul "Ecomondo & Key Energy", târg comercial cu participarea a peste 1.400 de expozanți, din întregul lanț de aprovizionare al economiei circulare. Ne-au reprezentat Vergilu Vals, director executiv al Direcției Servicii Comunitare de Utilități Publice, şi Daniela Gobiajă, şef Birou Protecția Mediului, Monitorizare și Reglementare. Deplasarea externă a avut loc în perioada 6 - 9 noiembrie şi a costat 3.287 de lei, de la bugetul local.

Chişinău

Cezar Bichescu, administrator public al municipiului Galaţi, Toma Dumitrescu şi Marius Cazacu, inspectori de specialitate la Serviciul Resurse Umane și Salarizare, au mers la Chişinău, în Republica Moldova, pe 31 august 2023. Au participat la conferința "Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova", organizată de Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor (IDEP) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST. Deplasarea a costat 2.155 de lei, de la bugetul local.

Bologna

O delegaţie din care au făcut parte Cristi Ochiu, director executiv al Direcției Relații Publice și Managementul Documentelor, Andra Marcu, din cadrul Universităţii "Danubius" Galați, Marius Geru, din partea Asociației "Open Hub", şi Oana Dajboc, de la Asociația Centrul de Dezvoltare SMART, s-a deplasat în Italia, la Bologna, în perioada 12-16 iunie 2023. Delegaţia a participat la activitatea de formare transnațională pentru aprobarea metodologiei și a conținutului celor opt module de instruire pentru funcționari publici, în cadrul proiectului "Entrepubl-ENTREpreneurial skills în the PUBLic sector: a digital approach", finanțat în cadrul Programului "ERASMUS+". Cheltuielile deplasării, în valoare de 18.316 lei, au fost finanţate prin proiect.

Genova şi Torino

În Italia, la Genova şi Torino, ne-au reprezentat, în perioada 13-16 martie, Irina Isac, consilier superior, şi Carmen Bejan Ariton, inspector de specialitate în cadrul Serviciului de Proiecte și Finanțări Externe. În cadrul "Parteneriatului pentru Turism Sustenabil a Agendei Urbane pentru UE", a avut loc o întâlnire de lucru pregătitoare a reprezentanților partenerilor coordonatori ai celor două parteneriate (ST și Greening Cities) cu participarea reprezentanților Agendei Urbane și DG Regio. Costurile de 10.779 de lei reprezintă cheltuieli prevăzute în bugetul proiectului.

Aarhus

Serviciul de Proiecte și Finanțări Externe din cadrul Primăriei a trimis o delegaţie formată din Irina Isac, consilier superior, Carmen Bejan Ariton, inspector de specialitate, şi Vlad Gogoncea, consilier superior, în Danemarca, la Aarhus, în perioada 18-21 aprilie 2023. Cei trei au participat la reuniunea de lansare a proiectului "Citizen Centered Social Services - CITICESS", finanțat prin Programul Interreg Europe 2021-2027. De altfel, costurile de 17.428 de lei reprezintă cheltuieli prevăzute în bugetul proiectului.

Sevilla

Tot Irina Isac şi Carmen Bejan Ariton ne-au reprezentat în Spania, la Sevilla, în perioada 16-19 octombrie, cu ocazia "Tourism Innovation Global Summit - Destinations of the Future Forum", unde au participat la cea de-a doua întâlnire fizică de lucru a reprezentanților partenerilor coordonatori organizată în cadrul sesiunii dedicate Parteneriatului pentru Turism Sustenabil a Agendei Urbane pentru UE  - UAEU (The Urban Agenda for the EU: a cross-cutting opportunity for sustainable tourism in cities). Costurile deplasării, de 14.422 de lei au fost cheltuieli finanțate din bugetul programului "European Urban Initiative - EUI".

Din nou Budapesta

Serviciul de Proiecte și Finanțări Externe din cadrul Primăriei a trimis la Budapesta, în Ungaria, în intervalul 8-9 noiembrie, o delegaţie formată din Irina Isac - consilier superior, Carmen Bejan Ariton - inspector de specialitate şi Maria Buhociu - consilier superior. Deplasarea a fost justificată de reuniunea interregională de analiză Status Quo a partenerilor proiectului «Citizen Centered Social Services - CITICESS», aprobat spre finanțare prin Programul Interreg Europe 2021-2027. Costurile de 15.962 de lei constituie cheltuieli prevăzute în bugetul proiectului.

Citit 3594 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2024 21:21

8 comentarii

  • postat de Zz
    Marți, 30 Ianuarie 2024 14:07
    95.76.1.***
    SA SE PLIMBE,PE BANII NOSTRI.VEDETI CEVA SCHIMBAT???? VA SIMTITI CA IN GERMANIA SAU FRANTA???
    0
    2
  • postat de Ion
    Luni, 29 Ianuarie 2024 13:33
    86.124.200.***
    Vai de mama lor si a noastra...s-au dus .v. i si s-au intorx b...i
    Bai fratilor , ati auzit de curatenie ati vazut cat de curat este in alta parte fata de orasul asta ??????? sigur nu ...
    0
    14
  • postat de Sorin
    Luni, 29 Ianuarie 2024 10:02
    86.124.200.***
    PromitemSOLEMN că anul acesta pe la vară, vom pleca în schimb de experiență (pe banii partidelor) în compexele Micro17,M19,M21,M13,M39,M40,Barboși,fărăȚigline,Mazepa și Centru ,că ăștia sunt șmecheri de șmecheri și ne ia la huiduit,știm de ce!Poate fac același lucru și celelalte cartiere-huiduiții!
    1
    20
  • postat de Ekow
    Luni, 29 Ianuarie 2024 08:00
    109.166.134.***
    Deplasări efectuate mai mult pentru interes propriu nicidecum în sprijinul cetățenilor, adică atragerea de investitori ....!!!??
    1
    20
  • postat de MM
    Luni, 29 Ianuarie 2024 00:59
    5.13.140.***
    În atenția celor ce nu s-au acomodat cu denominarea leului.
    Numai în anul de grație 2023 administrația pucheanu-fotea, a cheltuit 2.61 miliarde lei vechi, din bugetul Galațiului, pt nimic, nimic, nimic concret și vital pt acest județ.
    2
    21
  • postat de MM
    Duminică, 28 Ianuarie 2024 22:40
    5.13.140.***
    Tiii, ce mișto este să fii asistat social de lux.
    Îți mărești salariul cu minim 2000 lei, chiar și de 2 ori pe an fără să dai explicații nimănui, faci deplasări prin străinătățuri din banul public la shoping. Sanchi, cică în folosul și pt bunăstarea comunității.
    3
    43
  • postat de Nicusor
    Duminică, 28 Ianuarie 2024 19:48
    5.13.167.***
    Deplasarile pe banii comunitatii au CONTAT NUMAI si NUMAI pentru ei. Pentru comunitate NU AU FACUT NIMIC. Asa afost, asa este si la fel asa va fi tot timpul.
    3
    42
  • postat de Von Bergovicz
    Duminică, 28 Ianuarie 2024 19:10
    109.166.130.***
    Daca se poate, ce plm... Toți atârnații la chiloții lu Pechea nu s au insinuat prin diverse plimbări total degeaba prin țări străine la gagici. Și prostimea plătește donații benevole = impozite și taxe mărite de la an la an pentru bunăstarea paraziților. Marș la votat pentru continuitate!
    5
    34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.