Surprize cu panouri publicitare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La recenta şedinţă ordinară a Consiliului Local, aleşii s-au trezit pe masă cu un proiect de hotărâre despre care nu ştiau nimic. Actul propunea revocarea hotărârii adoptate la începutul lunii august prin care cele 17 panouri publicitare aparţinând domeniului public erau scoase la licitaţie publică pentru închiriere.

Preţul de pornire a licitaţiei publice era de 130 euro/panou/lună pentru panourile publicitare de 6X3 metri cu o faţă de expunere şi 210 euro/panou/lună pentru panourile publicitare de 6X3 metri cu două feţe de expunere.

La două luni de la vot, autorităţile au descoperit că închirierea prin licitaţie publică presupune o procedură anevoioasă care implică trecerea unor perioade îndelungate de timp (termene pentru organizarea licitaţiei, termene pentru depunerea contestaţiilor, termene pentru semnarea contractelor) iar valoarea sumelor ce urmează a se încasa nu este foarte mare.

Aşa că acum vor să revoce hotărârea luată în august şi, pentru o mai bună exploatare a panourilor publicitare, să aleagă altă operaţiune juridică. 

Oficialităţile s-au „prins” că încheierea unui contract de asociere presupune o valorificare superioară a bunurilor aflate în proprietatea municipiului Galaţi şi au de gând să apeleze la această soluţie şi în privinţa panourilor care în mare parte sunt degradate şi şubrede.

Pentru că aleşii nu aveau ştiinţă despre această intenţie a municipalităţii, au făcut un pas înapoi. Proiectul va intra, cel mai probabil în dezbatere la o viitoare şedinţă a CL. Cât despre „revelaţiile” ulterioare ale municipalităţii ştiţi ce se spune: numai boul e consecvent.

Citit 591 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.