Secția de Neonatologie de la Județean, dotată cu echipamente de peste patru milioane de lei

Secția de Neonatologie de la Județean, dotată cu echipamente de peste patru milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat un important contract de finanțare pentru dotarea secției de terapie neonatală cu echipamente performante, după ce Consiliul Județean a reușit să atragă peste 4 milioane de lei, fonduri europene prin PNRR, pentru achiziționarea a aproximativ 40 de echipamente medicale.

"Știu câtă emoție, grijă și durere se ascunde în sufletul unui părinte al cărui copil s-a născut prematur. Astfel, nu am semnat doar un simplu contract de finanțare, ci un contract care va oferi șansă la viață bebelușilor. În spatele fiecărui aparat de monitorizare a semnelor vitale sau de ventilație, se ascunde o poveste de viață și o luptă pentru a oferi acestor nou-născuți șansa la o viață sănătoasă. Vor fi achiziționate echipamente noi, dotate cu tehnologie de ultimă generație, multe dintre ele fiind aduse pentru prima oară la Spitalul Județean", a declarat Costel Fotea.

Echipamentele medicale care vor fi aduse la cel mai mare spital din Galați sunt: aparate ventilație mecanică, ventilatoare NCPAP, incubatoare hibrid, monitoare semne vitale, injectomate, pompe de perfuzie, mixer de aer-oxigen pentru sală de nașteri și pentru sală operații cezariene, monitor semne vitale sală nașteri, monitor semne vitale sală operații cezariene, monitor transcutanat de gaze, ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100%, incubator de transport și masă radiantă cu monitor resuscitare.

Citit 1333 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2024 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.