Lucrările la calea ferată cu ecartament larg din Portul Galați, finalizate

Lucrările la calea ferată cu ecartament larg din Portul Galați, finalizate
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În Portul Galați a avut loc vineri, 5 aprilie, recepția lucrărilor ce au vizat extinderea liniilor cu ecartament larg din Dana 47 până în Dana 53. Proiectul a fost derulat de Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, în parteneriat cu Zona Liberă Galați și Port Bazinul Nou.

În valoare de aproape 9,15 milioane de lei, proiectul a fost finanțat din fonduri europene și va contribui, printre altele, la consolidarea "coridoarelor solidarității" ce permit creșterea exporturilor de mărfuri, în special cereale, din Ucraina, dar și la atragerea de noi investiții.

Lucrările din Port Bazinul Nou și Zona Liberă Galați vin în completarea investițiilor care s-au făcut în cursul anului trecut pentru modernizarea liniei cu ecartament larg, de tip sovietic, de la Giurgiulești în Portul Docuri.

Licitația pentru execuția lucrărilor a fost adjudecată de societatea de construcții Tancrad, iar în septembrie 2023 a fost semnat contractul aferent acestor lucrări.

"Extinderea liniilor de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi şi din Zona Liberă Galaţi va contribui la realizarea unor economii de timp în transportul de mărfuri, prin creşterea capacităţii de operare pe calea ferată şi reducerea timpului de transbordare", declara la acel moment directorul general al APDM Galați, Marcela Daniela Costea. De asemenea, proiectul va face Zona Liberă mai atractivă pentru dezvoltarea unor afaceri.

Lungimea noii linii de cale ferată cu ecartament larg, de tip industrial, dintre Dana 47 până în Dana 53, va fi de aproximativ 641 de metri (din care 346 de metri cale ferată în zona administrată de APDM Galați, iar 295 de metri de cale ferată în Zona Liberă Galați) și va fi utilizată pentru încărcarea și descărcarea de produse siderurgice, îngrășăminte, cereale, fier vechi și containere ce vor sosi sau se vor îndruma dinspre/spre Moldova și Ucraina.

Citit 3322 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2024 19:01

3 comentarii

  • postat de Ivan+John=Love
    Duminică, 07 Aprilie 2024 06:13
    5.13.205.***
    Slava!? Plus-valoare DOAR pentru Ucraina si Moldova...
    7
    9
  • postat de Ministerul transporturilor este o cloacă pesedista
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 10:34
    78.209.56.***
    O bătaie de joc. Pentru câțiva metri liniari de cale ferată autoritățile s-au scremut 2 ani. Au bugete speciale nesimțite, directori cu salarii stelare. Mai bine spus, au frânat cât au putut realizarea acestei cai ferate. Rușine autorităților pesediste din România.
    1
    20
  • postat de Aurel
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 07:38
    86.124.200.***
    Foarte frumos,ar merita o deschidere festiva cu taieri de panglici,vom avea cereale din Ucraina cu pesticide peste normele europene si pe calea ferata,nu numai pe sosele...Poate se gandeste cineva si la fermierii de la noi.
    5
    12

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro