PDL, vinovat de Legea Educaţiei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, a criticat dur Legea Educaţiei. În viziunea liberalului, principala problemă o constituie desfiinţarea autonomiei universitare, drept câştigat la Revoluţie şi respectat de lumea civilizată.

Liberalul pune la zid dreptul ministrului de a numi şefii universităţilor pe criterii politice. O altă critică adusă actului normativ vizează subfinanţarea învăţământului şi asta deoarece nu există prevedere care să impună 6 la sută din PIB pentru învăţământ, aşa cum exista în legea precedentă.

Liberalul adaugă în lista de imputări şi problemele cu normele şi cu titularizarea care denotă clar că legea e făcută de un ministru care nu cunoaşte regulile şi dificultăţile învăţământul preuniversitar.

„Nu critic UDMR, el se bate pentru obiectivele lui. Cei care greşesc sunt cei din PDL şi în special preşedintele Comisiei de Învăţământ, fostul ministru al educaţiei, Mihail Hărdău.

Liberalul Dobre a mai explicat şi de ce îşi va retrage semnătura de pe moţiunea împotriva Legii educaţiei. „Guvernul şi-a asumat responsabilitatea pe Legea Educaţiei deşi exista o decizie a Curţii Consituţionale de acum un an de zile că nu se poate”.

„În momentul asumării, noi am depus moţiune de cenzură, dar preşedintele Senatului a sesizat Curtea Constituţională. Curtea a răspuns că se menţine decizia potrivit căreia pe Legea Educaţiei nu se poate face prin asumare”.

„Guvernul a scris din nou Curţii care a răspuns a treia oară că nu se poate asuma răspunderea pe Legea Educaţiei, dar că procedura de moţiune trebuie dusă la capăt”.

„Dacă se retrag semnăturile de pe moţiune, această rămâne fără obiect şi rămâne ca Guvernul să respecte procedura constituţională, iar legea să intre în dezbatere parlamentară”, a precizat Dobre.

Citit 427 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.