Aleşii locali şi preţul transportului

Aleşii locali şi preţul transportului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De trei luni încoace, consilierii locali se luptă să majoreze preţul unei călătorii cu maxi-taxi şi Transurb * Degeaba! *

Tariful transportului local de persoane a făcut ceva istorie în Consiliul Local. Încă din luna septembrie, aleşii locali vorbeau despre majorarea cu 50 la sută a preţului biletului de călătorie cu maxi-taxi şi cu mijloacele de transport ale societăţii Transurb.

La şedinţa Consiliului Local de la finele lunii septembrie, creşterea de tarif a fost scoasă de pe ordinea de zi, odată cu proiectul care prevedea modificarea unor trasee de microbuz şi suplimentarea numărului de maxi-taxi.

Primăria municipiului Galaţi a preferat să le ceară părerea cetăţenilor, organizând o dezbatere publică pe acest subiect. Pe site-ul municipalităţii, gălăţenii erau invitaţi să depună propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare, până la data de 11 octombrie 2010.

Opiniile exprimate de cetăţeni, atât pe site-ul ziarului nostru cât şi la Primărie au fost clare. Scumpirea cu 50 la sută a biletului de călătorie cu microbuzul şi Transurb părea să fie ultimul lucru pe care şi-l doreau!

La şedinţa CL de la finele lunii octombrie aleşii ar fi trebuit să decidă asupra preţului de călătorie cu maxi-taxi şi Transurb, dar, din nou, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi, în ultima clipă, spre surprinderea generală. „Au existat multe discuţii şi vrem să-l mai analizăm”, ne-a explicat atunci primarul Dumitru Nicolae.

Operatorii au încercat de nenumărate ori, la şedinţele de îndată şi pe comisii, să-i convingă pe aleşi să voteze majorarea preţului biletului de transport de la un leu la 1,5 lei. Fără succes. 23 noiembrie a părut a fi ziua lor norocoasă, aleşii reuşind să treacă prin maşina de vot majorarea preţului de călătorie.

În seara aceea, operatorii au stat în sala de Consiliu şi s-au bucurat de cele 13 voturi pe care le-a întrunit creşterea de tarif. Iată însă că aplicarea majorării cu 50 la sută a tarifului de transport local întârzie, spre nemulţumirea operatorilor. Ba, cu puţin noroc, pentru călători este posibil să nu se mai aplice deloc până la finele anului şi să plătim mai departe un leu pentru călătoria cu maxi-taxi şi Transurb.

Consilierul PC Picu Apostol Roman, secretarul Comisiei de Servicii din CL, ne-a declarat că nu sunt suficiente cele 13 voturi „pentru” venite din partea PSD şi PNL pentru ca hotărârea să fie aprobată legal şi că ar fi trebuit să fie 14 voturi pentru.

Cel care va putea decide însă dacă hotărârea este sau nu legală şi poate fi aplicată este  prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun. Aşteptăm cu interes să vedem dacă majorarea de tarif va primi sau nu viza de legalitate.

CITEŞTE ŞI Războiul biletului

Citit 1359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.