Lanţ… etno-uman şi la Galaţi

Lanţ… etno-uman şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Azi la 12,00, demonstraţie la Casa Roşie *

Organizaţia gălăţeană a Tineretului Social Democrat va organiza astăzi şi la Galaţi o acţiune naţională de protest împotriva magazinelor etnobotanice.

Chiar dacă, la Galaţi, Consiliul Local a interzis funcţionarea magazinelor de droguri uşoare şi prefectul nu a avizat negativ hotărârea, „magazinele de vise” fiind în preaviz pentru închidere, tinerii social-democraţi vor să sprijine şi efortul celorlalte organizaţii din ţară, militând împotriva consumului şi comercializării de droguri uşoare.

Deputatul PSD Florin Pâslaru a anunţat în conferinţa sa de presă de ieri că protestul va consta în formarea unui lanţ uman din până la 60 de tineri  purtând haine cu însemne PSD: 

„Un lanţ uman pe care îl vor face tinerii social-deocraţi din Bucureşti şi din alte oraşe. E o acţiune care se doreşte a fi în continuarea unor iniţiative legislative ale mai multor parlamentari PSD, între care mă număr şi eu şi colegul meu Bogdan Ciucă din PC Galaţi”.

În timp ce parlamentarii, consiliile locale şi judeţene luptă împotriva acestor magazine, „Guvernul nu face nimic!”, a mai spus Pâslaru, care crede că prefectul Galaţiului va aviza hotărârea CL: „Mingea este în curtea prefectului”.  

Un comunicat primit ieri din partea Organizaţiei TSD Galaţi, semnat de preşedintele acesteia, Dorin Butunoiu, spune:

„Ţinând cont de faptul că cea mai importantă resursă a României este însăşi resursa umană, Tineretul Social Democrat Galaţi nu poate rămâne impasibil în faţa acestei realităţi şi anume, România este împânzită de magazine care produc şi comercializează produse extrem de periculoase, denumite  etnobotanice”.

„STOP Drogurilor - TSD pentru libertate! este o campanie proiectată pe termen lung, prin care ne propunem, în egală măsură, conştientizarea tinerilor asupra efectelor traumatizante ale consumului de plante etnobotanice, precum şi un demers legislativ pentru stoparea acestui flagel social”.

Astăzi, la ora 12,00, tinerii TSD vor forma un lanţ uman în jurul magazinului de vise situat pe str. Siderurgiştilor, vizavi de Casa Roşie. „pentru a manifesta împotriva consumului de plante etnobotanice”. 60 la sută dintre tinerii României au consumat cel puţin o dată astfel de droguri!

A doua etapă a proiectului se va desfăşura luni, 13 decembrie, când va fi organizată o dezbatere publică la nivel naţional, vizând înfiinţarea unei  Autorităţi Naţionale pentru  Produse Aromatice şi de Sinteză, instituţie care îşi propune să controleze şi să stopeze consumul de plante etnobotanice. 

O a treia etapă constă în depunerea unor proiecte legislative de către doi parlamentari PSD.

Citit 736 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.